Otuzlu yaşların kadınların bir şarap gibi yıllandıkları ve esas güzelliklerini yakaladıkları yıllar olarak bilinirler. Ancak bu yıllarda doğru bir şekilde cilt bakımı gerçekleştirmemek maalesef bu en güzel olacağınız yılların heba olmasına neden olacaktır. Otuzlu yaşlarda cilt bakımı rehberimiz sayesinde sizlere cildinizin diriliğini, gençliğini ve sıkılığını korumanız için bir kaç öneri vereceğiz ancak otuzlu yaşlarda en güzel görünümü elde etmiş olmak için yirmilerinizde de kendinize dikkat etmiş olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.Otuzlu yaşlara gelindiğinde ciltte karşılaşılan en büyük sorun, artık deri hücrelerinin daha az yağ üretmesi ve bu nedenle nem kaybının da ortaya çıkmasıdır. Zira gençlikte sivilcelere sebep olarak sorun çıkaran cilt yağı, otuzlu yaşlarda azalmaya başlar ancak aslında gençlikte sizi kırışık ve yaşlanmadan koruyan şey de yine bu yağ tabakasıdır. Cildin yağlı olması, temiz olmak kaydıyla, dış etkenlerden teni koruyarak sıkılığını ve tazeliğini korumasına yardımcı olur. Bu iş için hazırlanmış uygun nemlendirici ve yağlandırıcılardan faydalanırsanız otuzlu yaşlarda kırışıkların büyük ölçüde önüne geçebilirsiniz.Yirmilerinde çok fazla güneş altında kalmış kişilerin ciltlerinde artık yavaştan lekeler oluşmaya başlamıştır. Aşırı güneşlenme ve solaryum gibi şeylerden kaynaklanan bu durumun etkisini olabildiğince azaltmak için her zaman güneş koruma kreminizi sürmenizi ve cildinizi zararlı ışınlardan korumanızı öneriyoruz. Aksi taktirde yirmilerde edinilen lekelerin üzerine bir de otuzlardaki lekeler geleceklerdir ve bunları bir daha ortadan kaldırmanın yolu olmayacaktır.
Kadınların genelde uygun fiyatlı ve arkadaşları tarafından övülen bakım kremlerini aldıkları biliniyor. Ancak her bakım kremi her cilt ve her kadın için en uygun çözümü sunmuyor ve bir dermatolog yahut cilt uzmanından öneriler alarak kendi cildinize en uygun bakım kremini edinmelisiniz. Aynı durum makyaj malzemeleriniz için de geçerli. Unutmayın, artık cildiniz eskisinden daha hassas ve çok daha kolay kırışabilir vaziyette.
Eğer şimdiye dek spor yapmadıysanız, düzenli olarak spora başlamanız da cildinizin ve vücudunuzun sıkılaşmasına yardımcı olacaktır. Çeşitli kaynaklarda bulabileceğiniz yüz egzersizleri ise yüzünüzdeki kasların ve elastik yapının çalışmasını sağlayarak cildin kendisini toplamasına yardımcı olacaktır.