Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk dünyada aynı kadroyla çıkan takım olmadığını söyleyerek, "herkesi deneyip herkese şans vereceğiz. Geniş kadromuz ve yeni futbolcular var tabi bizde yeniyiz. Geçen seneye baktığımızda az oyuncu var. Oturmuş kadromuz yok" dedi.

Ligin başı olduğunu söyleyen Buruk, "Şimdi bütün takımlara baktığınızda herkes kadro değiştiriyor. Deneme yapıyorsunuz. Ligde Bütün maçlara aynı kadroyla çıkan takım yok. Dünyada da yok zaten. O yüzden 7-8 kişi 9 kişi kemik kadro oluyor onun üzerinden 1-2 kişi değişikler oluyor. Maç maç yaptığımız değişiklikler oluyor" ifadesini kullandı.

ŞANSLARINI BAZEN İYİ BAZEN KÖTÜ KULLANIYORLAR

İyi oynayan %100'ünü veren herkes takımda yer alacak. Mümkün olduğuncada yaşa isme bakmadan formayı veriyoruz. Çıkış yapan takıma katkı veren herkese forma vermeye çalışıyorum. 23 kişilik kadro var 3'de kaleci 26 kişi.. Bunun içinde herkes forma şansı bulmak için savaşıyor. Herkese şans vermeye çalışıyorum. Bazen şansı iyi kullanıyorlar, bazen kötü kullanıyorlar.

KADROYU DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ortak hedefimiz takımın yukarıya çıkması. Bu yüzden Karabük maçında galibiyeti düşünerek, rakibin oyun düzenini düşünerek, bizimde geçen hafta yaptığımız yanlışları hataları nasıl telafi ederiz diye düşünürsek ona göre uygun kadro çıkaracağız. Tabi değişiklikler olacak. Bizimde denemelerimiz oldu. Geçen haftayla ilgili değerlendirmemizi yapıp kadromuzu belirleyeceğiz., Şu an şu şekilde veya bu şeakilde oynayacağız dememiz yanlış. Daha haftanın başındayız. Takımımızı kim yukarı çekecekse onlarla mücadele edeceğiz.

KÖTÜ DURUMDA DEĞİLİZ

Bilmelisiniz ki üç tane Türkiye liginin en zor deplasmanlarını oynadık. İki kendi sahamızda oynadık. 5 puan topladık kötü durumda değiliz. Takım olarak ta kötü durumda değiliz. O yüzden kendi sahamızda oynayacağımız maç var. Kazandığımız takdirde sıralamada yukarıya çıkıyoruz.

YENİLERİN FORM TUTMALARI ZAMAN ALDI

Daha ligi başı tabi herkesi deneyip herkese şans vereceğiz. Geniş kadro yeni futbolcular var.. Bizde yeniyiz. Geçen seneye baktığımızda az oyuncu var. Oturmuş kadromuz yok. Oyuncuların ne verdiklerini görerek birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Bize sonradan katılan oyuncular oldu. Tabiki onların form tutmaları zaman aldı. Bir kaç mevkide zaman zaman değişiklik yapıyoruz. Önde çok yetenekli oyuncular var. Özellikle son iki maçta ön tarafta kötü oynuyoruz. Kaleye götürecek arkadaşlar kötü oynayınca bunu kaldıramıyor takım. Savunmamız çok iyiydi. Geçen hafta defansta sıkıntılar yaşadık. Bunları toparlayacağız. Elimizde olan birşey.