Şehir içindeki Yedi Emin Otoparklarına görüntü kirliliği yarattıkları gerekçesiyle UKOME tarafından taşınmaları için iki hafta süre verildi. Bu sürenin son haftasına girilirken, yarısı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, yarısı ise Kanevetçi Vakfı'na ait olan 10 bin metrekarelik yediemin otoparklarının taşınmasıyla birlikte yerine 54 derslikli özel okul yapılacak. Bu arada UKOME'den çıkan kararı uygulamak zorunda olan yedi emin otoparkları, hurdaya ayrılan motorsiklet ve araçları göndermek için MKE'den gelecek Yükleme Ekibi'nin 7 aydır gelmediğinden yakındı.

OTOPARKLAR ŞEF'İ BEKLİYOR

Gaziantep'teki yediemin otoparkları, MKE'den gelmesi beklenen yükleme ekibi ve şefin 7 aydır gelmemesinden dert yanıyor. Defterdar ve Trafik Şubesi'nin yoğun çabalarına rağmen yükleme ekibinin gelmediği belirten yediemin otopark yetkilileri, UKOME'nin kararına uymak zorunda olduklarını, ancak bu kadar motorsiklet ve aracı taşımalarının büyük bir maliyet getireceğini belirterek kara kara düşünüyor.

MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR

Trafik suçundan bağlanan ve 6 ay boyunca sahibinin gelip almadığı motorsiklet ve araçlar hurdaya ayrılıyor. Yediemin otopark yetkilileri, hurdaya ayrılan araçların yükleme ekibi gelmediği için çürüdüğünü ve milli servetin heba olduğunu belirterek, "Bu araçlar silah, mermi ve zırhlı araç yapımında kullanılıyor. Metal kısım paslandığı ve çürüdüğü zaman hammadde olarak özelliğini yitiriyor. UKOME karar aldı, şehir merkezindeki otoparklar boşaltılacak dedi. Ancak yükleme yapılmadığı için boşaltılamıyoruz. UKOME boşaltma kararını ikinci defa uzattı. Bu sürenin de sonuna gelindi" dedi.

6-7 BİN MOTORSİKLET VAR

Gaziantep'te 6-7 bin adet bağlanmış motorsiklet olduğunu ifade eden yediemin otoparkları, bunların yarısının hurdaya gideceğini belirterek, "400 tane de araba hurdaya gidecek. Yediemin otoparklarının Nizip yoluna gitmesi planlanıyor. Taşının demesi çok kolay. Nasıl taşınalım? Hurda araçlar gitse, hacizli araçları taşıma kolay olur. Zor durumdayız. Ne yapacağımızı şaşırdık" dediler.

Meral KINACILAR