Gaziantep'in en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı üzerinde, Gaziantep Lisesi yanında bulunan otoparkın yerinin istimlak edilerek okula katılacağı öğrenildi. Eğitim açısından sevindirici olan bu haber, civarda otopark ihtiyacı olduğunu söyleyen mahalle sakinlerini mutlu etmedi.

Otoparkın bulunduğu yere yakın üç hastane ve alışveriş merkezi olması nedeniyle otoparkın bölge için alternatifsiz olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, "Otoparkların sayısının artırılması gerekirken hazır ki otoparklarda elden gidiyor. Yetkililerden alternatif otopark alanları istiyoruz. Bu alanda trafik zaten sıkışık. Yeni yerleşim yeri değil. Yollarımız geniş olsa otoparka ihtiyaç duymayız. Burada bulunan otopark azda olsa şehrin trafik yoğunluğunu alıyordu. Millet arabasını park edecek yer bulamıyor. Ana cadde üstünde bir sürü araç var otopark yıkılırsa esnafın araç koyacak yeri olmaz" dediler.

MEHMET ALTAN (TOSTÇU)

"BU OTOPARK BİZE LAZIM"

"Bu alanda trafik zaten sıkışık yeni yerleşim yeri değilki yollarımız geniş olsunda otoparka ihtiyaç duymayalım. Otopark lazım bu alana caddeler zaten kalabalık, arabadan geçilmiyor. Burada bulunan otopark azda olsa şehrin trafik yoğunluğunu alıyor. Bizim için bu otopark burada kalmalı çünkü burası çok yoğun bir yer. Alışverişe gelen, hastaneye gelen arabasını bu alana park ediyor altarnatifi yok çünkü arabalarımızı ara caddelere park ediyoruz camlarını kırıyorlar, lastiklerini indiriyorlar. Kısaca bu otopark bize lazım."

RAGIP BİLGİN (HASTA YAKINI)

"OTOPARK SAYISI ARTMALI"

"Gaziantep'te genel olarak otopark sıkıntısı var. Otopark olsa araçlar güvende oluyor üç beş lira veriyoruz hiç değilse içimiz rahat oluyor. Bu civarda bulunan tek otopark orası, hastaneler var burada, alışveriş merkezleri var burada bulunan tek otopark olduğu için burası önemli. Acil hastam vardı hastaneye geldim aracımı oraya park ettim, alışverişe gelen oluyorş arabasını park ediyor. Cadde üstünde bir sürü işyeri var bunlar arabasını nereye park edecek? Otopark sayısının artırılması gerekirken hazırkini yıkıyorlar. Mahalle aralarına kapalı otoparklar yapılmalı. Bu otopark azda olsa şehrin trafik yoğunluğunu alıyor."

MURAT ALTUNTAŞ (KASAP)

"ŞEHİR MERKEZİNDE BÜYÜK BİR OTOPARK YOK "

"Çevre düzenlemesi yapılmalı. Ama buradaki trafik yoğunluğu da unutulmamalı. Bir otopark var o da haliyle yetmiyor. Şehir merkezinde büyük bir otopark yok çevrede çok sayıda hastane ve alışveriş merkezi var millet arabasını park edecek yer bulamıyor buradaki otopark yıkılmamalı."

YASİN YARIMÇELİK

"Burada bulunan otoparkın kalmasını istiyoruz. Burası trafik yoğunluğunun en çok olduğu yerlerin başında geliyor. Anacadde üstünde bir sürü araç var otopark yıkılırsa esnafın araç koyacak yeri olmaz. Otoparkımız yıkılmamalı." Haluk ŞAHİN