Gaziantep Havalimanındaki sıkıntılar bitmek bilmiyor. Kışın hava şartlarından dolayı uçağın inmediği ve yolcuların perişan olduğu Gaziantep Havaalanı’nda şimdi de otopark sorunu baş gösterdi. Yoğun hava trafiğinin yaşandığı Gaziantep Havaalanı’nda bir tek otoparkın olması yolcuları çileden çıkardı. Araçlarını parkedecek yer bulamayan vatandaşlar, çaresizce dolaşıp durmak zorunda kalıyorlar.

450 kişilik otoparkta yer kalmayınca yol kenarına araçlarını park etmek zorunda kalan, yol kenarlarında yer kalmadığı zaman tur atarak yer boşalmasını bekleyen yolcu ve yakınları, “Burası Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden birisi olan Gaziantep. Ancak marka şehir denilen Gaziantep’te havaalanı taşralarda bile olmayacak kadar kötü. Hava trafiğinin yoğun olduğu bir havaalanında maalesef bir tek otopark var. Bu da zaten durumu net şekilde gözler önüne seriyor” yorumunu yaptı.

ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

Gaziantep Havaalanı’nda sıkıntılar çığ gibi büyüyor. 450 kapasiteli otoparkın olduğu havaalanında, günü birlik yolculuk edenlerin aracını parketmesiyle sıkıntı artıyor. Günlük ortalama 25 uçağın kalkıp, indiği Gaziantep Havaalanı’nda yolcuların araçlarını otoparka parketmesi yolcu getiren vatandaşların sıkıntı yaşamasına yol açıyor.

YOL KENARINA PARK

Otoparkta yer kalmaması üzerine yol kenarlarına yönlendirilen yolcu ve yakınları tüm alanın dolu olması nedeniyle tur atarak park yeri arıyor. Gazetemizi arayan çok sayıda yolcu ve yakınları, “Bu sıkıntıya çözüm bulunması lazım. Koca havaalanında bir tek otopark var. Yer kalmayınca mecburen yol kenarlarına park başlıyor. Oralarda dolunca, bizler havaalanına uzak mesafeye kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Ne olursa olsun burasının çözüme kavuşturulması lazım” dedi.

UÇAK OTOPARKI DA SIKINTILI

Araç otoparkının yaşattığı sıkıntı uçak otoparkında yaşanıyor. Gece gelen uçaklar parkedecek alan bulamayınca ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

GÜVENLİK YOK, DANIŞMAN SIKINTILI

Otopark sıkıntısının yanı sıra güvenlik ve danışmanlarla ilgili de dert yanan vatandaşlar, “İçerisi ayrı sıkıntı, dışarısı ayrı. Uzun uğraş vererek aracı parkedip, içeriye girdiğimiz Gaziantep Havaalanında bu kez de güvenlik ve danışman sıkıntısı başgösteriyor. Eleman sıkıntının yaşandığını düşündüğümüz Gaziantep Havaalanında uzun kuyruklar oluşuyor ve check’in yaptırmak için sıra bekliyoruz. Anonslardan çok sonra uçağa yetişebiliyoruz” dediler.

TUVALETLERDE SIKINTILI

Vatandaşlar, havaalanında tuvalet sıkıntısının da yaşandığına dikkat çekerek, “Yoğun olduğu zamanlarda tuvalet sıkıntısı boy gösteriyor. Yetersiz olan tuvalet yüzünden geç kalan yolcular olduğuna şahit olduk. Ekonomisi bu kadar büyük olan bir şehre böyle bir havaalanı yakışmıyor” yorumunu yaptılar.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT