Emre, "Bununla ilgili çalışmalarımız en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz" dedi.

Otobüs Terminali'nde Batı kapısından otobüs dışında yaya, araç ve taksilere kapatılması konusunda bilgi veren Emre, vatandaşların şikayetlerini anlayışla karşıladıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın haklı payları vardır. Şirketimizin yegane amacı önce can güvenliği daha sonra mal güvenliği şeklindedir" diye konuştu. Emre, otobüs terminalinin 2009 yılında özel bir anonim şirketi olarak yoluna devam ettiğini belirtti.

X-RAY CİHAZI DONATILACAK

Gaziantep otogarını şu anda anonim bir şirketin yönettiğini dile getiren Emre, "2016 yılında İçişleri Bakanlığı'nın verdiği, Olanüstü Hal kapsamında, Valiliğin yerinde yaptığı denetleme sonucunda bazı kararlar alındı. Alınan karar doğrultusunda, otobüs çıkış yeri olarak bilinen Batı kısmı yaya, araç ve ticari araçlara kapatıldı. Aynı zamanda bu yerde şirketimiz tarafından bariyerler yapılmıştır. Turnikeli sistem yapılmıştır. İnsan ve araç ve ticari araç gibi girişine yasaklanmıştır. Gerekçemiz budur. Diğer yandan Doğu kapısı diye tarif ettiğimiz yede taksi ve insan girişi olan bölgeye tarafımızca x-ray cihazı donatılacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz" dedi.

YEGANE AMACIMIZ "CAN GÜVENLİĞİ

Emre, vatandaşların şikayetlerini anlayışla karşıladıklarını dile getirerek, "Vatandaşlarımızın haklı payları vardır. Şirketimizin yegane amacı önce can güvenliği daha sonra mal güvenliği şeklindedir. Tabi burasının 17 yıllık tarihi vardır. 2000 yılında yapılmış bir işletmedir. 17 yıllık süre zarfında insanların alışkanlıklarının bir çırpıda yıkmamız zor olacaktır. Yasaklar, takdir buyurursanız merak uyandıracaktır. Bu konuda halkımızın bizi duyarlı karşılamasını bekliyoruz. Bir konudan daha bahsetmek istiyorum, malum burası özel bir işletme. Biz, Doğu kapısı yani ön kapısı, giriş ve çıkış yapan araçların 25 dakikaya kadar ücretsiz, 25 dakikadan sonrası 4 lira ile ücretlendirdik. Batı kapısı dediğimiz kapatılan otobüs kapısı, her giriş çıkış araçtan 4 lira para tahsili ediyorduk. İşletme olarak Gaziantep Otogar'da bu kapının kapatılmasıyla ilgili 70-100 bin lira şirketimizin bir kaybının da olduğu da göz ardı edilemez. Gaziantepliler sabırla otogarda olan biteni izlerken, yapılan herşeyin kendileri için yapıldığını, daha güzel bir otogar ve daha güzel bir Gaizantep olması için hizmetlerimize devam ediyoruz. Teşekür ediyorum." AYŞEGÜL BAĞCI