Suriyeliler sokakta kalıp, kamplara alınmayınca çareyi Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminaline sığınmakta buldular. Çocuk, kadın, genç, yaşlı, yüzlerce Suriyeli, kamplarda yer olmayınca grup grup otogara gelerek buraya yerleşti. Otogar yetkilileri bu durum karşısında çaresiz kaldı.

Günlerdir aç susuz olduklarını belirten Suriyeliler arasında hamileler olduğu gibi, hasta olanlarda var. Kimsenin ilgilenmediği Suriyeliler otogarda zaman zaman tatsızlık çıkarırken, pankart açarak mağduriyetlerini dile getiriyor. Yolcuların eşyalarını alanların da olduğu söylenen Suriyeliler, otogar işletmecilerini korkutuyor. Otogar yetkilileri, devletin biran önce olaya el atmasını, aç insanların herşeyi yapabilecekleri uyarısında bulunuyorlar.

KONTROLLERİ ZORLAŞIYOR

Bu gelişme üzerine görüşlerini aldığımız Gaziantep Otogar işletmecisi Reşat Erikan, Perşembe gününden beri grup grup otogara gelen Suriyelilerin sayısının 200'ü geçtiğini belirtti. Yorgan döşek, otogarı mesken tutan Suriyelilerin sayısının geceleri daha da arttığını belirten Erikan, "Bu konuda tedbir alınmalı. Bu insanlar aç. Bizden battaniye isteyen, yardım isteyen çok. Bizim elimizden birşey gelmiyor. Zaman zaman taşkınlık çıkarıyorlar. Pankartlar açıyorlar. Hamile bir kadının doğum sancıları başladı. Ambulans çağırdık, sanırım yolda doğum yapmıştır. Bu insanlara da yazık. Bunların kontrolü giderek zorlaşıyor" dedi.

POLİS GÖTÜRSÜN

Çok az Türkçe bilen bir Suriyeli de, Şanlıurfa'daki kamptaki akrabalarının yanına gitmek istediklerini, buradaki insanların çoğunun yeni geldiğini, bir kısmının da şehir içinde kirada oturan, ancak paraları bittiği için kampa gitmek isteyen insanlar olduğunu ifade ederek, "Hasta olan yaşlılarımız, hamile olan kadınlarımız var. Su ve ekmek dışında birşey yemiyoruz. Çocuklarımız hasta oldu. Bizler Viranşehir'deki kampa gitmek istiyoruz. Kendimiz gidersek bizi kampa almıyorlar. Ancak polis götürürse kampa alınırız. Türk yetkililerden isteğimiz polislerin bizi Urfa'ya götürmesi" diye konuştu. MERAL KINACILAR