Otogar’da yolcu otobüsleri için simsarlık ve kâhyalık dönemi bitti. Vatandaşlar artık bilet almak için gittikleri Otogar’da simsarlar tarafından rahatsız edilmeyecek. Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, "Otogar’da kâhya ve simsar konusu tamamen çözülmüştür. Yolcular artık rahatsız edilmeyecek ve gürültü kirliliği de ortadan kalkmış olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Otogar’da ses kirliğini önlemek müşteri kapma yarışının önüne geçmek çalışma yaptı. Yapılan çalışmaya çok sayıda zabıta personeli ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı. Otogar içinde lokanta, baklavacı, kebapçı, simitçi, gıda satışı yapan tüm iş yerleri de bu çalışma kapsamında denetlenerek düzen konusunda bilgi verildi.

YOĞUN İHBAR GELİYORDU

Vatandaşların yoğun ihbarı ve şikâyeti üzerine kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Daire başkanlığımıza, otogarda simsar ve kâhya olarak adlandırılan kişilerin vatandaşları rahatsız ettikleri konusunda ciddi şikayetler gelmeye başlamıştı. Bizler de Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, konuyu araştırdık ve bu konuda vatandaşları rahatlatıcı bir çalışma yaptık. Otogar’da kâhya ve simsar konusu tamamen çözülmüştür. Yolcular artık rahatsız edilmeyecek ve gürültü kirliliği de ortadan kalkmış olacak” dedi.

VATANDAŞLAR DESTEK VERDİ

Gaziantep şehir otogarına her gün binlerce yerli yabancı vatandaşın yolculuk yapmak için gittiğini belirten Yalım, “Kentimizin önemli bir yüzü olan otogarda işyerlerine yönelik rutin olarak devam eden denetimlerin yanı sıra, simsar ve kâhyalara yönelik de yeni bir çalışma yaptık. Otogarı her yönüyle Gaziantep’e yakışan bir ulaşım merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Kâhya ve simsarların tamamen kaldırılması vatandaşlarımız tarafından da büyük destek gördü. Bizler de bu vesileyle sorun olan bir konuyu çözüme kavuşturmuş olduk” diye konuştu. BÜLTEN