Hükümet yeni düzenleme ile özellikle 65 yaş üstü vatandaşların otobüs, dolmuşlarda yaşadıkları çileye son verdi. Serbest kartla ücretsiz bindikleri için çoğu dolmuş ve otobüs şoförünün durakta almadığı 65 yaş üstü vatandaşların çilesi yeni düzenlemeyle sona eriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca otobüslere her ay 750 TL ödenecek. Ödemeyi belediye yapacak.

Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılınç, 750 TL'nin hafta içinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine ödeneceğini belirterek, "Araç başı 750 TL otobüslere ödeme yapılacak. Yeterli değil ancak başlangıç için iyi bir adım. Bizim mavi otobüsler olarak 184 aracımız var. Herbiri günde 50 ücretsiz yolcu taşıya ayda 1500 yolcu eder. Bunu 2.25 kuruş ile çarpsanız 3 Bin TL'yi geçer. Yine de iyi oldu" dedi.

SARI OTOBÜSLER ALACAK MI?

Bu uygulamanın özel halk otobüsleri için olduğunu, ilimizde otobüse dönüştürülen 487 minibüse de bu paranın ödenip ödenmeyeceğini soran Kılınç, "Sarı otobüslerin normal konumları minibüs. Belediye otobüs ruhsatı veremiyor. Çünkü mahkeme kararıyla UKOME kararı iptal edildi. Belediye ile dolmuşçular odası kararı bir üst mahkemeye gönderdiler" diye konuştu. Meral KINACILAR