Toplu taşıma araçlarında para dönemi bitiyor.. Yarın son günün olduğu uygulamada, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kart27’nin biran önce alınması gerektiğini ifade ettiler.

Kart27’si olmayan vatandaşların mağdur olmamaları için 250’nin üzerinde bayide kart satışı yapıldığını vurgulayan yetkililer, “Vatandaşlarımız, tam kartlı binişlerde kendileri ve misafirleri için de kullanabilecek. Bayi sayısı 250 olan Kart27 satışlarında en az 3 TL, en fazla 650 TL’ye kadar para yükleme kapasitesi bulunuyor. Bayilerin yanı sıra kiyoslarda da kartlarını alabilecekler.” bilgileri verildi.

İNDİRİMLİ KARTLAR İÇİN 4 NOKTAYA GİDİLECEK

İndirimli veya serbest kart alacak vatandaşların 4 noktaya gitmesi gerektiğini belirten belediye yetkilileri, “İndirimli kart almak isteyen vatandaşlarımız Ömeriye Camiisi yanındaki Kart27 merkezi, GAÜN önü üst geçit yanındaki binada, Düztepe/Çamlık Parkı içi ve Korutürk/Bosna Hersek Parkı içi işlemler yapılıyor. Ayrıca günlük kart da alınabiliyor. Vatandaşlar iki foto, öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi, görev yeri belgesi getirmeleri durumunda Kart27’yi almaları mümkün olacak. Öğrenciler kurumlarından belge almak yerine ait olan döneme ait kimlik belgesi fotokopisini ibraz edebilecekler. Yine planetaryum, hayvanat bahçesi, bayazhan kent müzesi, botanikte kartın kullanımında yüzde 20 indirim var. İlk kez alırken tam kartın ücreti 5 TL, indirimli ve serbest kartlar ise 10 TL’den satılıyor.” açıklaması yapıldı.

HEMEN ALIN

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kart27 uygulaması her geçen gün hedef büyültüyor. Kart27’yi bugüne kadar ortalama 550 bin kişinin toplu taşıma hizmetlerinden uygun fiyata yararlanmak için aldığı öğrenildi. Ocak 2014 ayından buyana nakit paranın ve Kart27’nin kullanıldığı toplu taşıma araçlarında; bilet fiyatları tam 2 TL, indirimli 1,50 TL., tramvayda tam kart 1 TL, indirimli 50 Kuruş. Yetkililer, 16 mayıs itibariyle tüm otobüslerde nakit para alımının kalkacağını ve vatandaşların mağdur olmaması için Kart27’lerini hemen almaları çağrısında bulundular. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT