Özel Halk Otobüsü sahipleri, Büyükşehir Belediye Meclisinin 487 dolmuşun otobüse dönüştürülmesi kararıyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, gözlerini UKOME'nin aldığı karara dikti. Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, meclis kararının iptal edilmesinin ardından UKOME kararında da yürütmeyi durdurma kararı beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

PROTOKOL AÇIK

Büyükşehir Belediyesi ile Minibüscüler Odası arasında yapılan protokolde herşeyin açık ve net şekilde görüldüğünü belirten Hasan Basri Dündar, "Protokolde, yapılacak protokolün imzalanmasından sonra protokolün mahkeme kararıyla veya idari bir kararla iptal edilmesi halinde, idarece taşımacıya müktesep (M plaka ve çalışma izin belgesi) ile ilgili hakları iade edilir. Ve bir başka maddeye göre ise, protokolün mahkeme kararıyla veya idari bir kararla iptal edilmesi halinde idare, iş bu protokolün EK-2'sinde belirlenen ve taşımacıdan tahsil ettiği bedeli 10 eşit taksit halinde taşımacıya geri iade edecektir deniyor" diye konuştu.

OTOBÜSLER ESKİ HALİNE DÖNMELİ

Protokolün hükümsüz hale geldiğini belirten Dündar, "Kendilerinin yaptığı protokolde bugünler öngörülmüş olmuşki bu maddeler açıkça belirtilmiştir. Bu iki madde şu andaki durumu özetliyor. Yapılan protokol hukuken ve fiilen sona ermiştir. Dolmuşlar otobüs olmuş ve 15 kişiden 43 kişiye çıkmıştı. Şimdi kararın yerine getirilmesi lazım. Bundan sonra belediyenin yapılan taahhütleri ve gereğini yerine getirmesi gerekir. İşin özü bu. Otobüsler eski haline dönmeli. Bununla ilgili nasıl döneceği ile ilgilide protokolde madde var" dedi.

315 ADET HALK OTOBÜSÜ VAR

Meclis kararının iptal edildiğini, UKOME kararıyla ilgili mahkemenin vereceği kararı beklediklerini söyleyen Dündar, "Büyükşehir Belediyesi Meclisine yargı kararını uyguladığı için teşekkür ediyoruz. UKOME'den alınan kararı da mahkemeye götürdük. Gaziantep belediye otobüsleri hariç, 315 tane çalışan halk otobüsü var. Dolmuşların otobüs olmasından dolayı hepsi de mağduriyet yaşıyor" dedi.

Meral KINACILAR