Bayramda Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet verecek.

Ayrıca, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife ve bayramın ilk gününde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

5 BİN ADET FİDAN DAĞITILACAK

Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek Mezarlık Müdürlüğü, ayrıca akraba veya yakınlarını ziyaret edecek bayanlara şal hediye edecek. Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur’an-ı Kerim okunacak.

ZABITA İŞ BAŞINDA

Bu arada Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler, dilenci, seyyar satıcı, işportacı gibi olumsuzluklara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırdı.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi. BÜLTEN