Asım Güzelbey döneminde dolmuştan otobüse dönüşen, ancak Özel Halk Otobüslerinin yargıya taşıdığı otobüs bilmecesinde başa dönüldü. Büyükşehir Belediye Meclisinin uzun süredir gündeminde olan konuda yeniden ihale yapılacak. Mahkeme kararına uyulacak. Gündemin 7. maddesi olan minibüslerin otobüse dönüşümünün yapılması ile ilgili işlemin iptali amacıyla Gaziantep 1. İdare Mahkemesinin 26.11.2014 tarih ve E:2013/1724 K:2014/996 sayılı kararına istinaden UKOME'nin dönüşüm işleminin yapılması sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için almış olduğu 2015/210 sayılı kararının meclis tarafından görüşülmesi hakkındaki gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ESKİ SERVİS ARAÇLARI KONTROL ALTINDA TUTULACAK

Meclis toplantısına, eski servis araçlarının ekzoslarından çıkan zehirli gazla çevreye verdikleri zararla ilgili tedbir alınması, bu araçların kontrole tabi tutulması kararı alındı.

ULAŞIM GAZİ ULAŞ'A DEVREDİLDİ

Mecliste ayrıca belediye eliyle yürütülen ulşım hizmetleri Gazi Ulaş'a devri ve kira bedeli oy birliği ile onaylandı.CHP'li meclis üyeleri imara açılan Metro'nun arkasındaki yeşil alanın, yüksek yoğunluklu konut alanına çevrilmesine ve Kızılhisar'da konut alanının özel hastaneye çevrilmesine ret oyu verdi. Meral KINACILAR