Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'ne yaptırılacak olan Şahinbey Oto Galeri Sitesi'nin temel atma törenine katıldı ardından da site esnafıyla sohbet etti. Şimşek'e Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik ve Ahmet Uzer, Vali Ali Yerlikaya eşlik etti. Şimşek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı bölgelerde yaşanan terör olaylarıyla ülke üzerinde bir operasyon yapmaya kalkışanların olduğunu ve bu operasyona izin verilmediğini söyledi.

KARARLIYIZ

Şimşek, ülke üzerinde bir operasyon yapılmasına izin verilmediğini ve terör olaylarının olduğu bölgelerde yaşayanların kendilerine destek olduğunu kaydetti. Terörle mücadelede güçlü bir kararlılık olduğunu belirten Şimşek, "rtadoğu'daki insanlık trajedisini takip ediyorsunuz. Dünyadaki küresel kriz ve sonrasındaki artış şoklarını takip ediyorsunuz. Zor bir dönem, kolay bir dönem değil, ama Allah'a şükürler olsun Türkiye'deki siyasi istikrar sayesinde sorunları aşıyoruz. Sorunlarla mücadele, sorunları çözme mücadelemiz, kabiliyetimiz dünyadaki birçok ülkeye oranla çok çok daha iyi" dedi.

İZİN VERİLMEDİ

"Allah milletimizden razı olsun" diyen Şimşek, "Verdikleri destek sayesinde bugün terörle mücadelede güçlü bir kararlılık var, başarı var. Türkiye üzerinde bir operasyon yapılmasına izin verilmedi. Bu dediğim siyasi istikrar ve güçlü hükümet sayesinde oldu. Milletimizin bu teveccühü boşuna çıkmamıştır. Bu coğrafya zor bir dönemden geçiyor. Siyasi istikrarı devam ettirelim. Siyasi istikrar olursa sorunları çözme kabiliyetimiz daha yüksek olur. Aynı şekilde ekonomide de durum böyle. Dünya Bankası en son bir açıklama yaptı. Türkiye'nin yüzde 2.4 büyüyeceği açıklandı. Geçen sene ülke yüzde 4 büyüdü bu senenin ilk çeyreğin de 4.8 büyüdü."

KARDEŞLİK HUKUKU

Ülkede yaşanan meseleleri 'kardeşlik hukuku' anlayışıyla halletmeye çalıştıklarını söyleyen Şimşek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Devletimiz Ortadoğu'da hiç denenmemiş bir yolla meseleleri halletmeye çalışıyor. Meselelerimizi kardeşlik hukuku içerisinde kaybetmeye çalışıyoruz. Bundan anlamayan terör örgütü var. O zaman anladığı dilden de konuşmayı biliriz. Nitekim bu noktada da gereken yapılıyor. Avrupa bugün 28 üyeyle Avrupa Birliği'nin sınırlarını neredeyse kaldırmış. Neredeyse birçok etkin köken var, birçok farklı dil konuşuluyor, birçok farklı mezhep var. Oralardan ders çıkarmamız lazım. Ortadoğu'yu mezhep eksenli, etnik eksenli bir çatışma ortamına dönüştürmek, buralarda yeni insanlık trajedileri daha fazla kan ve gözyaşına sebep olmak hangi kitapta yazar? Hangi vicdanda yazar? Allah'ın izniyle milletimiz bir ve beraber diri olarak Türkiye'nin hedeflerine sahip çıkıyor." DHA