Hasan Kalyoncu Üniversitesi himayesinde gerçekleştirilen “Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi”, Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de, katılımıyla yapıldı.

ŞAHİN:GAZİANTEP OTİZM DOSTU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Haliç Kongre Merkezi’ndeki lansmanda yaptığı konuşmada, Gaziantep’i otizm dostu kent ilan ettiklerini belirterek şunları söyledi:"Önce çocukların sayısını çıkardık. Gaziantep’in sokaklarında, caddelerin elimizde bayraklarla yürüdük. Çocuklarımızın bir adım bana at, ben sana koşarak geleceğim, beni fark et, benim tercihim değil, ben özel bir çocuğum diyerek toplumun bunu kabul etmesi gerekir gibi sloganlarla toplumun bilinçlenmesini amaçladıklarını. Bu çalışmalar ve hayata geçireceğimiz projeler ile otizm farkındalığını daha etkili bir şekilde yürütmeye toplumu bilinçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

ERDOĞAN:FARKINDALIK YÜKSEK DEĞİL

Emine Erdoğan da otizm konusunda farkındalığın yüksek olmadığına dikkat çekerek, "Son yıllarda otizmin görülme sıklığı oldukça artıyor. 1950’li yıllarda on binde bir görülürken şimdi her 68 çocuktan birisine otizm tespiti konuyor. Kanser gibi yaygın pek çok hastalıktan çok daha fazla görülme riski vardır. Ne yazık ki farkındalığımız o derece yüksek değil” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise özel eğitimi bütün okullarda uygulanabilir hale getirdiklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da otizmin toplum tarafından algılanarak sahiplenmesi gerektiğinin altını çizdi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz istatistikî verilerde, 0-18 yaş arasındaki 352.000 otizmli çocuk ve gencimizin sadece 26.586’sının sadece yüzde 7.5'unun eğitime ulaşabildiğini söyledi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu da, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan katılımcılara günün anlam ve önemine ilişkin plaketleri takdim etti. Mustafa Ceceli ve Nil Karaibrahimgil'nin yanı sıra otizmli çoçukların oluşturduğu koro da mini bir konser verdi. Bülten