Gaziantep'te 3'ü ilçede olmak üzere 9 yurdu bulunan YURTKUR, öğrencilere sunduğu 2'şer, 3'er ve 4'er kişilik odaları, 24 saat sıcak su ve internet, sosyal aktiviteler ve öğrencilerin sorun ve sıkıntılarıyla birebir ilgilenen ekibiyle otel konforunda hizmet veriyor.


9 YURDUMUZ VAR
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Gaziantep İl Müdürü Ahmet Kölemen, Türkiye standartlarının üstünde bir yurt yapılanmasına sahip olunduğunu belirterek, "Bütün yurtlarımız bazalıdır. Odalar içerisinde tuvalet, banyo olmak üzere 2'şer, 3'er ve 4'er kişilik odalarımız mevcut. Gaziantep'te kız ve erkek olmak üzere 11 bin 580 kapasitelik 9 yurdumuz mevcut. Gaziantep kent merkezinin yanı sıra, İslahiye, Oğuzeli ve Nizip ilçelerinde merkez yurtlarımız var." diye konuştu.


24 SAAT SICAK SU


Kölemen, kentte yurt sıkıntısının bulunmadığını aktararak şunları anlattı: "Gaziantep'te özel üniversitelerle birlikte yaklaşık 60 bin öğrenci var. Geçen yıl yurt sorunu yaşamadık. Önceki yıllarda da yurt sorunu yaşamadık. Müracaat eden tüm öğrencilerimizi yurtlarımıza kabul ediyoruz. 3 bin 296 kapasiteli yurdumuzu yapmıştık. Hemen önünde başka bir yurdumuz var. Yurtlarımızda 24 saat sıcak su ve internetimiz mevcut. Öğrencilerimize sosyal imkanlar da sunuyoruz. Yurtlarımızı tercih eden bütün öğrencilerimizi barındıracak kapasiteye sahibiz." (AA)