Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, Osmanlıspor maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Takımının Galatasaray maçındaki mücadelesi ve hırsından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Topçu, Osmanlıspor maçında da iyi futbollarını sürdürmek istediklerini söyledi. Genç teknik adam taraftarlara Galatasaray maçında verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken, Orkan Çınar konusunda da Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim’le görüştüklerini söyledi.

“GALATASARAY MAÇINA TAŞIMAYI BİLDİK”

Futbolcularıyla birlikte antrenmanlarda oldukça iyi çalıştıklarını belirten Mutlu Topçu, “Biz hafta içi antrenmanlarda gerçekten çok iyi çalışıyoruz. Kazandığımız veya kaybettiğimiz maçlardan sonra oynadığımız futbola ve mücadele gücüne bakıyoruz. Kayserispor maçından sonra da söyledim, gerçekten iyi bir mücadele vermiştik ve bunu Galatasaray maçına da taşımak istediğimizi belirtmiştim. Şükürler olsun ki onu da başardık ve şimdi Galatasaray maçını da geride bırakmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte önemli olan Osmanlıspor maçı olarak ve sonrasındaki yakalayacağımız seri. Bu maçta da iyi bir futbol ve iyi bir skor bekliyoruz” dedi.

“GENÇ-İHTİYAR AYRIMI YAPMIYORUZ”

Göreve geldiği günden bu yana özellikle genç futbolcuları kazanmaya çalışacak hamlelerde bulunan Mutlu Topçu, “Biz futbolcularımızı elbette genç-ihtiyar diye ayırt etmiyoruz. Bu takımda hak edenin oynaması gerekiyor. Örneğin Emre Nefiz uzun süredir yararlanmadığımız bir oyuncuydu ama gelinen noktada önemli bir çıkış içerisindeydi. Biz de kendisine şansı verdik ve o da bu şansı en iyi şekilde değerlendiriyor. Değerlendirmeye devam ettiği sürece de formayı giymeye devam edecek. Bu takımdaki herkes için geçerli, hakeden bu formayı alacak. Her futbolcumuz istediklerimizi sahaya yansıtmaları durumunda, formayı da kapacaklar” dedi.

“OSMANLI’YI YENERSEK HEDEFLER DEĞİŞİR”

Hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Osmanlıspor maçıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Mutlu Topçu, hedefleri olduğu sürece rahatlık diye bir kavramın olmayacağını da belirtti. Karşılaşmanın zorluk düzeyinin farkında olduklarını belirten Topçu, “Gaziantepspor’u rahatladı olarak görmüyorum çünkü bizim sürekli olarak hedeflerimiz bulunuyor. Bir hedefe ulaştığınız zaman, bir sonraki hedefi belirlemek zorundasınız. Bu hem oyun olarak, hem puan olarak geçerlidir. Baktığımız zaman Osmanlıspor maçı da bizim için gerçekten çok önemli ve kazanmamız halinde farklı hedefler içerisine gireceğiz. Ancak kazanırken ne yaptığımız da bizim için çok önemlidir. Rakibimiz ligin ikinci yarısına ciddi transferlerle girdi ve bunu sahada aldığı sonuçlarla da gösteriyor. Çok iyi mücadele edip, çok iyi futbol oynamamız gerekiyor” dedi.

“ORKAN ÇIKIŞ İÇERİSİNDE”

Fransa’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası için Orkan Çınar’ın da isminin geçmesinin hatırlatılması üzerine Mutlu Topçu, “Ben isterim ki takımımdaki tüm futbolcular Milli Takımlarına çağırılsınlar. Ama genç oyuncularımızı milli takıma kazandırmak gerçekten çok önemlidir. Orkan’da çıkış içerisinde ve umuyorum ki EURO 2016’da olacaktır” dedi.

“FATİH TERİM’LE GÖRÜŞÜYORUZ”

Türkiye Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim’le de bu oyuncular hakkında görüştüklerini söyleyen Mutlu Topçu, “Elbette Fatih Hocamızla fırsat buldukça görüşüyoruz. Oyuncularımızın performansını soruyorlar, bizlerde anlatıyoruz. Ancak önümüzde uzun bir süre var ve Orkan’ın bunu devam ettirmesi çok önemli. Yapacaklarıyla gidip gitmeyeceğini belirleyecek olan Orkan’dır. Umuyorum ki performansını arttırıp, hak ederek Milli Takıma çağırılacaktır” dedi.

“TARAFTAR OLURSA SONUCUNU ALABİLİYORUZ”

Futbolculuk döneminde Gaziantep deplasmanlarının her zaman seyirci yönünden zorluk yaşattığını söyleyen Mutlu Topçu, bu güçleri de arkalarında hissetmek istediklerini söyledi. Galatasaray maçındaki destekten dolayı teşekkür eden Mutlu Topçu, “Uzun süre benim futbolculuk kariyerim oldu ve ben burada bir çok deplasmana çıktım. Oynadığım o müsabakalarda gerçekten iyi bir taraftar vardı ve ben şuan o taraftarın hayalini kuruyorum. Gaziantepspor taraftarı elbette stadı doldurmak zorunda ve biz Gaziantep şehrini temsil ediyoruz bundan daha önemli bir şey olamaz. Futbol seyircisiz oynanmaz ve onlar olduğu zaman bakın sonucunu alabiliyoruz. Biz gelmek zorundasınız dediğimiz zaman, onlarla bir bütün olduğumuzu vurgulamaya çalışıyoruz. Bütünün herhangibi parçası eksik olursa, bunun sıkıntısını yaşarsınız ve biz iç sahada bunun getirdiği zorlukları daha önce yaşadık. Onların bize destek vermesi hem takım, hem de şehir için iyi bir hava yaratıyor. Dolasıyla hem gelmeye hem de bizi desteklemeye devam etsinler” dedi.

“EKSİKLİKLERİN AZALMASI MUTLU EDİYOR”

Takımdaki eksikliklerin azaldığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini belirten Mutlu Topçu, “Habibou’da istemediğimiz sakatlık yaşadı ve bağlarında bir sıkıntı var. Yaklaşık bir ay olarak aramızdan ayrı kalabilir. Arokoyo ve Mustafa takımla çalışmaya başladı. Galatasaray maçında fedakarlık yapan Larsson takımdan ayrı düz koşu yapıyor ama Osmanlıspor maçına yetişeceğini düşünüyorum. Takımdan ayrı kalan bu isimlerin de aramıza katılması bizi mutlu ediyor, umarım Osmanlı maçına da taşıyabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.