Elbeyliler Dernek Başkanı ve Oğuz Boyları Gaziantep Federasyon Başkanı Faik Akyılmaz, Osmaniye'de düzenlenecek Türkmen Derneklerinin etkinliğine katılacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na jest yapmaya hazırlanıyor. Akyılmaz'ın organizesiyle, Gaziantep'ten gidecek 50 kişilik folklor ekibi ve Hatay'dan gidecek 50 kişilik mehteran takımı Başbakan Davutoğlu'na gösteri sunacak.

GAZİANTEP'TEN TEK DAVETLİ

Elbeyliler Dernek Başkanı ve Oğuz Boyları Gaziantep Federasyon Başkanı Faik Akyılmaz, Adana Ticaret Odası'nın kuruluşunun 120. Yıldönümü kuruluşuna Gaziantep'ten tek davetli olarak katıldığını ve bu toplantıda Başbakan Davutoğlu'nun kendisine 3 Ocak'ta Osmaniye'de yapılacak Türkmen Dernekleri etkinliğine katılacağını söylediğini belirtti. Akyılmaz, "Bizde Başbakan'a jest olsun diye Gaziantep'ten Oğuz Boyları Federasyonu genel başkanı ve Elbeyliler Dernek Başkanı Faik Akyılmaz olarak Türkiye birincisi olan 50 kişilik folklor ekibini Başbakanımıza gösteri sunması için götüreceğiz. Yine ayrıca benim çalışmalarımla Hatay'ın 50 kişilik mehter takımını götürüyoruz" diye konuştu.

MASRAFLARI FATMA ŞAHİN KARŞILIYOR

Osmaniye gidecek otobüsü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in tahsis ettiğini ifade eden Akyılmaz, "Sayın Başkanımız Osmaniye'ye gidiş geliş otobüs ve yol masraflarının tamanını karşılıyor. Ayrıca Sayın Başkan Şahin Hatay'dan gelen mehteren takımının masraflarını da karşılaşacak. Bu etkinliğe Türkiye genelinde federasyon ve dernek başkanları katılacak" dedi. Öte yandan Akyılmaz, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü de kutladı. Haber Merkezi