Ökkeş Çıldır tarafından Osmangazi Mahallesi'ne yaptırılacak olan 18 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı. Vali Erdal Ata, 80'nci okul protokolünü imzaladıklarını ifade ederek, "Bu rakamı çok rahatlıkla 100'ün üzerine çıkarabilirdik ama arsa bulmakta zorlanıyoruz. Arsa işlerimiz yavaş gidiyor. Önümüzdeki süreçte belediyelerimizin yeni imara açılacak alanlarda bu sorunun çözümü için biraz daha fazla yardımcı olacaklarını düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Valiliği toplantı salonunda yapılan imza protokolüne Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Ökkeş Çıldır ve ailesi katıldı. Vali Ata, törende, hayırlı bir günde hayırlı bir işe imza attıklarını söyledi. Göreve geldiği günden itibaren 80'nci okul protokolünü imzaladıklarını ifade eden Ata, "Bu rakamı çok rahatlıkla 100'ün üzerine çıkarabilirdik ama arsa bulmakta zorlanıyoruz. Arsa işlerimiz yavaş gidiyor. Önümüzdeki süreçte belediyelerimizin yeni imara açılacak alanlarda bu sorunun çözümü için biraz daha fazla yardımcı olacaklarını düşünüyorum" dedi.

EN ÖNEMLİ SORUN

Türkiye'nin ve Gaziantep'in en önemli sorunlarından birisinin eğitim olduğunu belirten Vali Erdal Ata, "İlimizde ve ülkemizde maddi durumu çok iyi olan insanlar var. Ama hayır yapmıyorlar. Bu anlamda Ökkeş Çıldır Bey'in ve ailesinin herkese örnek olmasını diliyorum. Eğitim sorununu çözemezsek başka sorunları çözmemiz mümkün değil. Gelişmiş ülkelere baktığımızda eğitim durumlarının çok üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Artan nüfus artışı ile birlikte sürekli yeni dersliklere ihtiyaç duyuluyor. Eğitime daha fazlasını vermek zorundayız. Yarınlara güvenle bakmak istiyorsak, çağdaş ülkeler seviyesine çıkmak istiyorsak, mutlaka eğitime daha fazla önem vermek, daha fazla yatırım yapmak zorundayız" diye konuştu.

İNŞALLAH AÇILIŞINI DA GÖRÜRÜM

Hayırsever Ökkeş Çıldır ise "Niyetimde okul yaptırmak vardı,, inşallah bu okulun açılışını görmeyi Cenabı Allah bana nasip eder" dedi. Çıldır'ın oğlu da, babasını kutlayarak, "Bizleri mutlu etti. Bu yatırım gençliğe, geleceğe Türkiye Cumhuriyetine yapılan bir yatırım. Destek ve imkanlarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de yapılan hayır karşısında çok duygulandığını belirterek, "Gözlerimiz gönüllerimiz gülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu hayırların karşılığını Gaziantep'te eğitim çıtasını daha yukarılara taşıyarak vermeye gayret göstereceğiz. Gaziantep'in eğitimdeki makus talihini yeneceğiz, Gaziantep'i eğitimde de iyi bir yere getirmeye çalışacağız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından 18 derslikli Ökkeş-Asiye Çıldır Ortaokulu'nun imza protokolü gerçekleştirildi. Meral KINACILAR