Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Asım Güzelbey döneminde yapılan, daha sonra Fatma Şahin başkanlığında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devredilen Seyrantepe Tesislerinde yaşanan soruna el atıldı. Gazetemizin Salı günkü sayısında ‘Utanç görüntüler’ başlığıyla verdiğimiz habere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Osman Toprak duyarsız kalmayarak dün tesisleri yerinde inceledi.

Seyrantepe tesislerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis ettikten sonra hiçbir ilgilerinin kalmadığını belirten Toprak, “Tesis geçen sene saldırıya uğramış ve talan edilmişti. Tabi orayı toparlamak uzun bir zamanı aldı. Sporcuların hizmetine yeni yeni sunulmaya başlanan Seyrantepe tesislerinde ki sıkıntılar bizlere ulaştırıldı. Gaziantep27 gazetesinin haberiyle de oranın durumunu net bir şekilde görmüş olduk. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenin en iyisini yapacağız ve orada ki eksiklikleri bir an önce gidereceğiz” diye konuştu.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Toprak inceleme sonrası yaptığı açıklamada “Biz bu tesislerde amatör ve profesyonel takımların maç yapabilmeleri için tüm donanımları sağladık. Soyunma odaları, tribün, maç sahaları ve diğer donanımlarını yaptık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim ettik” diye konuştu. Ancak kendisine verilen bilgiler doğrultusunda, yaptığı konuşmada, “dünkü basında çıkan haberde sanki tesislerde soyunma odası yokmuş gibi lanse edildi. Yetersiz olduğu yönünde haber çıktı. Şu anda buradayız ve aynı anda iki takımın maç yapabileceği bir komplekse sahip olduğumuzu gördük. İki takımın da soyunabileceği odalara sahip bir tesis” şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise tesislerin aslında olimpiyat hazırlık merkezi olduğunu ifade ederek, “Biz burada olimpiyatlara sporcu hazırlıyoruz. Türkiye’de 21 şehirde ve Gaziantep’te var. Kentimizde de 76 amatör takım 4 sahada maçlarını yapıyor. Bu da yetersiz kalıyor. Olimpiyat tesislerimizi sırf amatörler mağdur olmasın diye onlara açtık” dedi..

RESMİ MAÇTA SOYUNMA ODASI AÇILMADI

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda gazetemizin gündeme getirdiği soyunma odası konusu ise, yanlış bilgilendirme neticesinde açıkmış gibi değrelendirildi. Ancak durumun hiç te öyle olmadığı gerçeği görmezden gelindi. Çünkü geçen hafta Cumartesi günü süper amatör kümede oynanan İstiklalsskspor – Bozkurtspor ile 1. Amatör kümede Pazar günü oynanan Esenspor – Aktoprak maçlarında takımlarından ikisi soyunma odalarının kapalı olması nedeniyle açık alanda üstlerini değiştirmek zorunda kalmışlardı.