Osman Başkan teşekkür etmiş...

Açıklama göndererek yapmış bunu sevgili Osman Toprak.. İlk kez basına yönelik resmiyet kazanan açıklamasında aslında tekzip ediyor gazetemizde çıkan haberleri.. Ama ben hepsini okuyunca TEŞEKKÜR olarak kabul etmem gerektiğine inandım..

Çünkü eğer, Gaziantep27 gazetesi geçen hafta Büyükşehir yönetimini uyandırmamış, tabloyu önlerine koymamış, ses çıkarmalarını sağlamamış, kulüple ilgilenmeleri yolunda kapalı durumdaki kapıyı açmamış olsaydı, Büyükşehir Başkanı değerli arkadaşım Osman Toprak ile hepsi yakın tanıdıklarım olan yöneticiler harekete geçmeyecekti..

Biz yazıp uyarmasaydık eğer, kulübü teknik adamların insafına ve keyfiyetine bırakmanın yanlışlığını göremeyeceklerdi.. Peşpeşe toplantılar yapmayacaklar, kendilerince radikal karar almayacaklar, bazı futbolcuları kadro dışı bırakmayacaklar, kulüpte neler olup bittiğini öğrenemeyeceklerdi..

Bunların hepsinin gazetemizin, Büyükşehir Belediyesporun birinci derecedeki menfaatlerini gözeterek yaptığı haberden sonra gerçekleşmesi çok önemli bir gelişmedir..

Onun içindir ki, Sayın Osman Toprak’ın göndermiş olduğu, aslında TEŞEKKÜR anlamını taşıyan bu açıklamasını gazete olarak olduğu gibi yayınlıyor, bundan sonra bizlere böyle yazılar yazdırmayacak işler yapmalarını temenni ediyoruz..

Bu vesileyle Sayın Osman Toprak’ın yaptığı açıklamanın temelinde gazetemize TEŞEKKÜR anlamını taşıyan mesajını aldığımızın bilinmesini istiyor, saygılar sunuyoruz..

İŞTE O AÇIKLAMA:

GAZİANTEP27 GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE

CEVAP VE DÜZELTME METNİDİR

Gazetenizin 30.01.2015 günlü “MALUMUN İLANIDIR” ve 02/02/2015 günlü “İŞ BİLEN BİLMEYEN” başlıklı haberinizde içerik olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulübü ile ilgili gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bilgiler yer alması sebebiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulübü adına cevap ve düzeltme hakkımızı kullanma gereği doğmuştur.

Halkımızın ve spor camiasının doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıda izah edilen gerçeklerin bilinmesi gerekmektedir;

Öncelikle kulübümüzün sezon başında Türkiye de birçok süper lig kulübünü çalıştırmış ve alanında başarılı olmuş son derece kariyerli ve Gaziantep’li olan Nurullah Sağlam ile anlaşmış olması herkesin malumudur. Dolayısıyla yeni bir oluşum içerisine giren takımda yetkili durumda bulunan teknik direktörün istekleri doğrultusunda transferler yapılmıştır. Ancak sezon başladıktan sonra birçok futbol kulübünde olduğu gibi ve bu işin doğasında yer alan çeşitli sebep ve saiklerle bir teknik direktör değişikliğine gidilmiş ve olağanüstü kongre yapılmak suretiyle de kulüp başkanı değişmiştir.

Kulübümüzün sözde transfer politikası eleştiriliyor gibi gösterilip gerçekte başka kişi ve kurumlara karşı karşıya getirilmek istenmesi ve bir husumet ortamı yaratılmaya çalışılması kabul edilebilir birşey değildir.

Elbette fútbol kulüpleri, transferleri eleştirilebilir. Ancak futbol kulübü üzerinden bu eleştiriler yapılırken aynı zamanda kişi ve kurumların sistemli bir şekilde yıpratılması kabul edilemez. Unutulmamalıdır ki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulübü bu şehrin yıllarca başarı ile mücadele etmiş bir takımıdır. Kulübü yöneten kişilerin bu takımın başarısı dışında birşey istemesi söz konusu değildir..

Haklı ve doğru yönde yapılmış bulunan hiçbir eleştiriyi reddetmemiz mümkün değildir. Bu eleştiriler gerektiğinde faydalanabilinecek hususlardır. Ancak devre arasında hem teknik ekibin istemediği hem de ciddi maliyet getiren bazı oyuncular ile sözleşmelerin sorunsuz bir şekilde feshedilmesi hiç gündeme getirilmemiştir. Devre arasında tecrübeli Ali Tandoğan dışında transfer edilen oyuncularımızın yaş ortalaması 25’tir. Bu oyuncuların transferi ile takımın yaş ortalaması ciddi şekilde düşürülmüş aynı zamanda sezon sonuna kadar çok ciddi maliyetler içeren sözleşmeler karşılıklı anlaşmalar suretiyle feshedilmiştir. Bununla birlikte daha ekonomik transferler gerçekleştirilmiştir. Tek yanlı habercilik anlayışı ile tamamen olumsuz bir algı yaratılmaya çalışılmasının kulübümüze haksızlık olduğu kanaatindeyiz. Tüm futbol kulüplerinde olduğu gibi bizlerde teknik heyet ve teknik direktörümüzün talepleri, yönetim kurulumuzun kararı doğrultusunda bazı transferleri yapmaya çalışıyoruz. Bizler tamamen başarıya endeksli bir kadro kurma amacında olup hocamızın isteklerini kulüp imkanları çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da basının ilgili birimlerinden de gerekli saygı ve desteği görmek istediğimizi özellikle belirtmek istiyoruz.

30.01.2015 günül “MALUMUN İLANIDIR” ve 02/02/2015 günlü “İŞ BİLEN BİLMEYEN” başlıklı haberleriniz kamuoyunu yanıltıcı mahiyette olup söz konusu haberlere ilişkin cevap ve düzeltme metnimizin en güç 3 gün içerisinde aynı sayfa ve puntolarla yayınlanmasını Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulübü adına talep ederiz. 03.02.2015

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ BAŞKANI

OSMAN TOPRAK