Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamındaki Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Kilis'te teşviklerle sayısı 26'ya çıkması beklenen Organize Sanayi Bölgeleri'ne sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Kilis ile Gaziantep sınırında, Türkiye'de ilk defa iki şehrin bir araya gelerek, Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını vurguladı.

EN BÜYÜK OSB OLACAK

Söz konusu OSB'nin faaliyete geçirilmesinin ardından bölgenin tünellerle direkt İskenderun Limanı'na bağlanacağını anlatan Karahocagil, "Burası Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olacak. Yaklaşık 30 dönümlük bir alan şu an ayrılmış, alt yapı çalışmaları başlamış durumda. Bu OSB Amanos Dağları'nın altından geçecek tünellerle İskenderun Limanı'na direkt bağlanacak. Gaziantep'in 180 kilometrelik limana ulaşma mesafesi tünellerle100 kilometreye düşürülecek. Böylece çok ciddi bir kar ve rekabet gücü sağlanmış olacak. Bu da bölge için gelecekteki en önemli projelerden biri" değerlendirmesinde bulundu.

YATIRIM YAPILAN İLLER

Yaklaşık 20 bin kişinin OSB'lerde istihdam edildiği bölgede, inşaatı süren işletmelerin de faaliyete geçmesiyle 50 bin civarında kişiye yeni iş kapısının doğacağı belirtiliyor. Özellikle sanayinin az geliştiği kentlerin bulunduğu bölgede yaygınlaştırılan OSB'lerde fıstık, pamuk, mercimek ve buğday gibi tarım ürünlerinin işlendiği işletmelere daha fazla ağırlık veriliyor. Bölgenin ekonomideki lokomotifi Gaziantep ve Şanlıurfa en fazla sanayicinin yatırım yaptığı iller arasında bulunuyor. AA