OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerin Emlak Vergisi'nden muaf tutulması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Nakıboğlu, TRT payı, Belediye Tüketim Vergisi gibi fonların ve TEİAŞ tarafından kalite hizmet bedeli adı altında yapılan tahsilatın kaldırılmasının sanayicilerin enerji maliyetlerini kısmen de olsa düşüreceğini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunun Ankara Meyra Otel'de düzenlenen 12. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Nakıboğlu, “21. Yüzyıla Türk damgasını vuracak Büyük Türkiye hayalimizin gerçekleşmesi ve 2023 hedeflerine ulaşmamızdaki en büyük rolü OSB’ler üstlenecektir. OSBÜK ve OSB yöneticileri olarak bu görevlerin farkındayız ve el birliği ile bu yolda çalışacağız” dedi.

KRİZLER TEĞET GEÇTİ

Başkan Nakıboğlu, “Geçtiğimiz on yılda dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen, yerli firmalarımızın ihracat rekorları kırması, büyümenin sürdürülmesi gerçekten Türk ekonomisinin geldiği sağlam yapıya en önemli örnek teşkil etmektedir. Bizler OSB’lerimizin sorunlarını başkentte oturup takip etmek yerine, sahaya inerek, OSB yöneticileriyle tanışmak ve yaşadıkları sorunları kaynağından öğrenmek amacıyla her Yönetim Kurulu toplantımızın değişik bir OSB’de yapılması kararını aldık. Bir yılda çok sayıda OSB ziyareti gerçekleştirip sorunlarını yerinde tespit ettik. Bu ziyaretler sayesinde OSB’lerimiz sorunlarını birebir yerinde gördük.” dedi.

YASAL DÜZENLEMELER ŞART

OSB’lerin sorunlarını anlatan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, 2 bin metrekareden büyük kapalı alan gerektiren her türlü sanayi yatırımının küçük sanayi siteleri ve OSB'lerde yapılmasının zorunlu hale getirilmesi için yasal düzenleme yapılmasını beklediklerini söyledi. BÜLTEN