Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin bütün kuruluş işlemlerinin bittiğini ve onay için ilgili bakanlığa gönderildiğini, yönetim kurulunun belirlendiğini, bakanlık onayı gelince işe başlayacaklarını söyledi.

Konukoğlu, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin de ülkemize huzur getirmesini, birlik beraberliğimizi pekiştirmesini diledi. Kent sanayisindeki gelişmeleri değerlendiren Konukoğlu, Gaziantep Havaalanı Islah OSB bütün kuruluş işlemlerinin bittiğini, Valilik onayından sonra Bakanlığa gönderdiklerini bildirdi. Konukoğlu, ‘’Seçimden önce oranın kuruluşu gelir. Yönetim Kurulu belirlendi. Bakanlık onayı gelir gelmez, işe başlayacaklar. Onlara da şimdiden hayırlı uğurlu olsun, başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

AFRİKA BÜYÜK PAZAR

İhraç edilen imalat sanayi ürünlerinin dağılımından bahseden Konukoğlu, burada dikkat çeken sektörlerden birisinin ayakkabıcılık olduğunu açıklayarak, ‘’Ayakkabıcılık sektörü ihracatı son dönemde her ay biraz daha yukarı doğru tırmanıyor. Şu ada imalat sanayi ürünleri içerisinde yüzde 2 payı yakalamış durumda. Tebrik ediyorum’’ diye konuştu. Konukoğlu, Gaziantep’ten yapılan ihracatın ülke gruplarına dağılımını incelerken Afrika pazarındaki gelişime işaret ederek, ‘’Bundan önceki aylarda Afrika yavaş yavaş eksiye dönmüştü. Ama tekrar şimdi toparlama dönemine girdi, inşallah bunu sürdürülebilir hale getiririz. Ocak-Eylül 2015 döneminde Afrika ülkelerine ihracatımız yüzde 9 artış gösterdi. Afrika çok geniş bir pazar, bundan faydalanmalıyız. Eğer gitmeyen sektörlerimiz varsa lütfen Afrika’nın kapısını çalın, Afrika’da ekmek herkese var’’ diyerek, potansiyeline vurgu yaptı.

TOPÇUOĞLU'DA AFRİKA ÇAĞRISI YAPTI

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da "1992-1993’lerde Doğu Bloğu ülkelerinde, Türk Devletlerinde ivme neyse aynısını Afrika’da yakalamamız mümkün. Orada iyi çalışırsak çok büyük başarılar elde edebiliriz. Orada tek rakibimiz Çin. Fakat bizler maliyet, hizmet, kalite olarak Çin’den iyi olduğumuz için bütün Afrika’da inanılmaz bir fırsat var" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYODUZ

İhracattaki düşüşü değerlendirirken paritenin etkisine işaret eden Topçuoğlu, ‘’Antep çalışmasına devam ediyor. Emtia fiyatlarındaki düşüşten dolayı kilogram veya üretim bazında bizim çok kaybımız yok. Şirketlerle birebir görüştüğümüzde rakamlarda düşme var, ama kapasite kullanımlarındaki düşüş çok daha az. Bu önemli bir nokta’’ sözlerine yer verdi. 1 Kasım seçimleri ile ülkemizde istikrarın oluşacağı bir döneme girilmesini dileyen Topçuoğlu, Gaziantep Havaalanı Islah OSB’nin kuruluş sürecinde büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Havaalanı OSB Müteşebbis Kurulu Başkanı Ahmet Bozoğlu’na teşekkür ederek, sözlerini tamamladı. HABER MERKEZİ