Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Asten Ambalaj fabrikasında fabrikasında çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alınabildi. Fabrikaya giden yoldaki çalışma yüzünden itfaiyenin müdahalede zorlandığı fabrika yangınında yine köpük kullanıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cafer Yılmaz, yangında yeni aldıkları köpükten kullandıklarını belirterek, "Yangına 45 araç, 90 personelle müdahale edildi. 15 ton köpük, 3 bin ton su kullanıldı. Yeni köpük kullanmasaydık, yangın daha uzun süre sürer, belkide başka fabrikalara sıçrardı" dedi.

ÇATI ÇÖKTÜ

Asten Ambalaj Fabrikası'nın depo bölümünde dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek tüm binayı saran alevler fabrikanın çatısının çökmesine neden oldu.

ÇUKUR ÖRTÜLDÜ

Yangına, fabrikanın önünde bulunan ve alt yapı çalışması için açılan çukur nedeniyle önce sağlıklı bir şekilde müdahale edilemedi. İtfaiyenin fabrikanın bahçesine girip yangına müdahale edebilmesi için çok sayıda iş makinesi olay yerine gelerek kazılan çukuru kapattı.

BAŞKA FABRİKALARA SIÇRAMASINDAN KORKULDU

Yangının diğer fabrikalara sıçramaması için yoğun çaba harcandı. Dumandan etkilenenlere ise ayran içirtilip olay yerinde hazır tutulan ambulanslarda müdahale edildi.

DUVARI KIRIP GİRDİK

Cafer Yılmaz, yangının 3 saat sürdüğünü belirterek şu bilgileri verdi:"Yangın fabrikanın depo kısmında çıktı. İmalat kısmına yakındı. 45 araçla, 90 personelle yangına müdahale edildi. 15 ton köpük, 3 bin ton su kullanıldı. Kağıt rulo olduğu için yanma uzun sürdü. Duvarı kırıp girdik. Uzun sürmesinin nedeni altyapı çalışması değil. Yangının uzamasının nedeni büyük kağıt rulolar. Çukurun üzerine kapatırken, merdivenli araçlarla müdahale ediyorduk. Gereken müdahaleyi yaptık. 3 saat mücadele ettik, kimsenin burnu kanamadı. Yangın lokal kısımda devam etti. Yeni köpük etkili oldu. Bu köpük daha yoğun bir köpük, havayla teması hemen kesiyor. Bu köpük kullanılmasaydı yangın daha uzun sürerdi, belkide etrafa sıçrardı." DHA-Haber Merkezi