Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Sanayide yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “OSB’miz de şu anda 140 bin işçi çalışıyor. 5. Bölgenin tam anlamıyla faliyete geçmesiyle istihdam sayımız 200 bine ulaşacaktır” dedi.
TÜRKONFED ve TİM işbirliği ile hazırlanan, “Bölgesel Kalkınma Dinamikleri İhracat ve Sanayi Kenti Gaziantep” rapor tanıtım toplantısında konuşan Nakıboğlu, “Bizim OSB’miz Türkiye’de 1 numara. Bugünlere de teşvik almadan geldik. O kadar ki OSB’nin 5 bölgesi de kendi sanayicilerimizden topladığımız paralarla yapıldı. Gaziantep’in teşvik alarak bu hale geldiği zannediliyor. Öyle olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Bu önemli bir ayrıntıdır” diye konuştu.
“OSB’DE İSTİHDAM 200’BİNE ÇIKACAK”
Ben 3 yıldan beri tüm OSB’lerin bağlı olduğu OSBÜK’ün de Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığını hatırlatan Nakıboğlu, “Gaziantep’i anlatırken diğer OSB’lerin durumunu da biliyorum. 43 milyon 200 bin metrekare alanıyla, aylık 350 milyon kilowat elektrik, 70 milyon metreküp su ve yıllık 35 milyon metreküp doğal gaz tüketimi gerçekleştiriyoruz. Şu anda OSB’miz de 140 bin işçi çalışıyor. Şimdi bu sayı 150 bine yaklaşıyor. Çünkü beşinci organize sanayi faal hale geldi. Bu rakam seneye 200 bine ulaşacak. Çünkü yatırımlar devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“GAZİANTEP’İ YANLIŞ LANSE EDİYORLAR”
1050 olan firma sayısını, 2017’de 1400’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Nakıboğlu, “Rakamlar işlerin iyi gittiğini gösteriyor. Ama dışarıdan savaş varmış gibi Gaziantep yanlış lanse ediliyor. Öncelikle bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Komşu ülkelerde yaşanılan sıkıntılar ortada. Her nekadar 2015 yılında ihracatımız düşüş gösterse de bu sadece kağıt üzerinde düşmüş olabilir ama pariteden dolayı bu düşüş yaşandı. Şehrimiz en fazla ihracat yapan il arasında 6’ncı sıradaki yerini korudu. Gaziantepli sanayiciler Irak’a çok büyük ihracatlar gerçekleştiriyordu. Artık bu pazarı başka ülkelere de kaydırması gerekiyor" dedi.
“TEKNOLOJİK YATIRIMLAR YAPMALIYIZ”
Ekonomik büyümenin ülkemiz için büyük önem arz ettiğini sözlerine ekleyen OSB Başkanı Nakıboğlu, "İhracat maratonunda başarılı olabilmek için yeni politikalar üreterek hayata geçirmemiz lazım. Bunun için üretimin ağırlık noktasını emek, yoğun işlerden yenilikçi, marka değeri yüksek işlere yönelmeliyiz. Teknolojik dönüşümü hızlandırmak için üniversite-sanayi işbirliği geliştirilerek, insan kaynağı avantajımızı iyi kullanmalıyız. Yeni pazarlara açılımı teşvik etmek, alternatif pazarlar yaratmak ve ihracat temposunu hızlandırmak için devlet desteklerinin artırılması da son derece önem taşımaktadır" diye konuştu.