Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Değirmenci Gıda ile Baharoğlu Bulgur fabrikasını karşı karşıya getiren duman kavgasına son noktayı bakanlıktan gelecek müfettişlerin raporu koyacak.

OSB YÖNETİMİ'NİN GÜNDEMİNE DE GELDİ
Değirmenci Gıda ile Baharoğlu Bulgur fabrikasının duman kavgası dün Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin gündemine geldi. Cahit Nakıboğlu başkanlığında yapılan toplantıda, konunun bakanlığa gittiği ve bakanlığın müfettiş göndererek ölçümleme yaptıracağı konuşuldu.
Duman kavgasının çevre müdürlüğü ve organize sanayi müdürlüğüne intikal etmesi üzerine çevre müdürlüğünce bakanlıktan müfettiş istenirken, organize müdürlüğünün bakanlıktan gelecek müfettişlerin ölçümleme raporuna göre hareket edeceği öğrenildi.
ŞİKAYET ÜSTÜNE ŞİKAYET
Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı olan Değirmenci Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Değirmenci, daha önce doğalgaz kullanan ama kömüre geçen Baharoğlu Bulgur fabrikasının bacasından kendi fabrikalarına duman ve kurum geldiğini öne sürerek, şikayetçi olmadık yer bırakmamıştı.
HER ŞARTI YERİNE GETİRİYORUZ
Baharoğlu Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu, daha önce doğalgaz ile üretim yaptıklarını, ancak daha uygun diye kömürlü sisteme geçtiklerini belirterek, "1. Sınıf Rus kömürü kullanıyoruz. Linyit bile kullanmıyoruz. Etrafımızda 20 tane hallı ve iplik fabrikası var, bunların hiçbirine zarar vermiyoruz da Değirmenci Gıda'ya mı zarar veriyoruz? Bizim anlamadığımız bizden çıkan duman ve kurumlar fabrikanın içine kadar, üretim yerine kadar nasıl ulaşıyor? Biz ilgili kurum ve kuruluşların bizden istediği şartı yerine getiriyoruz. Bizim tüm belgelerimiz sağlam" demişti. Meral KINACILAR