Cahit Nakıboğlu gitti, Deniz Köken geldi

OSB'de dengeler değişiyor

13 yıldan bu yana Organize Sanayi Bölge Başkanlığını yapan Cahit Nakıboğlu istifa etti. Vali Ali Yerlikaya Başkanlığı'nda toplanan Müteşebbis heyet, Nakıboğlu'ndan boşalan koltuğa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken'i seçti. Nakıboğlu, 13 yıldır OSB başkanlığı gibi önemli ve herkese nasip olmayacak bir gururu kendisine yaşatan Gaziantepli sanayicilere teşekkür ederken, OSBÜK Başkanlığı ile Müteşebbis heyetteki üyeliğinin süreceğini söyledi. OSB'nin yeni başkanı Köken'in bugün ilk yönetim kurulu toplantısını yapacağı öğrenildi.

ÖZEKŞİ YAZMIŞTI

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış köşesinde "GÖZLER OSB'DE NAKIBOĞLU KARARINDA" başlığı ile verdiği ve içeriğinde Cahit Nakıboğlu'nun görevi bırakacağı yazısı büyük ses getirdi. Özekşi köşesinde Yasal kongre sürecinden önce, müteşebbis heyetin böyle bir uygulamaya girecek olmasının sanayi dünyasında bomba etkisi yarattığını belirtmişti.

SÜREÇ NASIL YAŞANDI ?

OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden affını isteyen Cahit Nakıboğlu’nun talebi, Gaziantep Valisi ve OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Ali Yerlikaya başkanlığında yapılan Müteşebbis Heyet Toplantısında değerlendirilerek kabul edildi. Nakıboğlu’nun yerine Yönetim Kurulu Üyeliğine ilgili mevzuat gereği, Yedek Üye Hüseyin Ulutaş getirilmişti.

HEYET AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin yeniden oluşan Yönetim Kurulu üyeleri kendi içerisinde yaptığı değerlendirmede, Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle Deniz Köken’i seçtiği bildirildi. Gaziantep OSB Müteşebbis Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep OSB Müteşebbis heyeti olarak eski Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’na Organize Sanayi Bölgemizin büyümesinde ve gelişmesinde sağladığı hizmetlerden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken ve Yönetim Kurulu üyelerine devir almış oldukları görevlerinde başarılar diler, Organize Sanayi Bölgemize hayırlara vesile olmasını temenni ederiz” ifadeleri yer aldı.

NAKIBOĞLU: KİMSEYE NASİP OLMAZ

NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, iş temposunun yoğunluğu nedeniyle 13 yıldır sürdürdüğü Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve Anadolu’nun sanayideki gururu olan OSB’nin yoluna emin adımlarla devam edeceğini açıkladı.

KENT SEVDALISIYIZ

13 yıldır OSB başkanlığı gibi önemli ve herkese nasip olmayacak bir gururu kendisine yaşatan Gaziantepli sanayicilere teşekkür ettiğini belirten Nakıboğlu, “Gaziantep için emek vermeye üretmeye ve şehrimizi büyütmeye ve kent sevdalısı olmaya devam edeceğiz. Burada aslolan kan değişimi, bayrak değişimidir. Ortak aklın devamıdır, istikrarıdır. Bu vesile ile 13 yıldır birlikte uyum içinde mesai yaptığımız çalışma arkadaşlarıma ve Organize Sanayi Bölgesindeki tüm üyelerimize teşekkür ederim. Organize Sanayi Bölgesi yeni başkanımız Sayın Deniz Köken’e hayırlı ve bereketli bir çalışma dönemi dilerim.”

DENİZ KÖKEN KİMDİR?

1964 yılında Ordu’da doğdu. İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 1984-1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde memurluk yaparak başladı. 1989-1994 yıllarında Bankacılık sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. 1994’ de Eyüp Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. 1994-99 yılları arasında Eyüpspor’un başkanlığını yaptı. 2004 yerel seçimlerinde Kâğıthane ilçesinden 3. dönem tekrar Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Deniz Köken, Tarife Komisyonu Başkanı iken istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı. 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atandı. Köken, evli ve üç çocuk babası. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT