Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile görüşen OSB Başkanı Deniz Köken başkanlığındaki heyet, "Fiyatlara müdahale edin, sanayici kriz içerisinde. Bu olayı 1 yıl esnetin. 4.5- 5 centlerde olan eski tarifeye geçilsin. Serbest tüketicilik ortadan kalksın. Üretimi destekleyin" dedi. Heyetin ziyareti etkili oldu. Bugün, çözüm için Ankara'da Botaş yöneticileri ile doğalgaz kullanıp buhar ve elektriği aynı anda üreten sanayicilerin katılacağı bir toplantı düzenlenecek.

DÜNYAYLA REKABET ZORLAŞACAK

Gaziantep organize sanayi bölgesi yönetiimi, yıllık 50 milyon kilovatsaatin üzerinde enerji tüketen ve serbest tüketici olarak görülen sanayicilere gelen yüzde 49'luk zam için Ankara'ya gitti. OSB yönetimi, doğalgaz kullanıp buhar ve elektriği aynı anda üreten sanayicilere gelen yüzde 49 zammın düşürülmesi için Tancan'la görüştü. Heyet, hem ısı hem eletrik üretiminde doğal gaz kullanımı yapmakta olan sanayicilerin sorunlarını dile getirdi. Yönetimin, "Bu fiyatlar üretime yansıyacak. 2-3 ay sonra kötü olacak dünyayla rekabet zorlaşacak. Bu olayı 1 yıl esnetin. Devletin belirlediği 4.5- 5 cent olan eski tarifeye geçin. Serbest tüketicilik ortadan kalksın. Üretimi destekleyin. Şuanda 6.6.5 centlerde, 5 centlere olmalı" dediği öğrenildi.

BU TOPLANTI ÖNEMLİ TOPLANTI

OSB heyeti görüşmeden memnun ayrıldığı, bugün, çözüm için Ankara'da geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı öğrenildi. Toplantıya Botaş yöneticilerinin yanısıra, Gaziantep ve diğer illerde doğalgaz kullanıp buhar ve elektriği aynı anda üreten sanayiciler katılacak. Toplantıda ilgili taraflar dinlenecek ve bir çözüm üretilmeye çalışılacak. Meral KINACILAR