Gaziantepspor’da günlerdir yaşanan sıkıntılar dün tam anlamıyla kilitlenecek noktaya geldi. Çünkü kulübün üye listesi hakim kararıyla onaylanınca, kongreye üye olmayan isimleri yönetim listesine koyarak girmek isteyen Bilal Çeker’i çaresiz bıraktı. Bu gelişmeye göre ya kongrenin iptali gerekecek ya da mevcut üye listesinden oluşturulacak yönetimle kongre yapılacak.

Gazetemizin günlerdir gündeme taşıdığı gelişmelerin son noktasında birbirinden ilginç gelişmeler yaşandı. İbrahim Kızıl’ın kongre öncesi kendisine 10 milyon 600 bin TL ödenmesini istediği gelişmenin tartışmaları sürürken, kongre delegelerinin hakim kararıyla onaylanması ve böylece yeni üye yapılmasının yollarının kapanması, her şeyi arap saçına çevirdi.

KONGRE İPTAL OLABİLİR

Yaşanan gelişmeler sonrası, 12 Ocak’ta yapılması kararlaştırılan olağanüstü kongrenin iptal olması gündeme geldi. Gaziantepspor kulubünde mevcut kongre delegelerinin hakim kararıyla sabitlenmesi sonucu kongreye kadar yeni bir üyenin yapılamayacak olması, işleri durma noktasına getirdi. Bu durumda kongreye mevcut üyeler arasındaki isimler ile gidilme zorunluluğu doğdu.

Yeni oluşumun içerisinde bu güne kadar kulübe üye yapılmayan kişiler olması, bunların da Bilal Çeker yönetimine alınmasına karar verilmesi üzerine başlayan sıkıntı, hakim kararıyla doruk noktaya ulaştı. Çünkü hakim kararından sonra kulübe kongreye kadar üye yapılamayacak. Böylece Bilal Çeker listesine koymak istediği isimleri yönetici yapamayacak.

NEDEN BU KADAR GECİKTİRİLDİ

25 Aralık gecesi ŞKM’de yapılan toplantıda Bilal Çeker’in yönetime alacağı isimleri ertesi gün kulübe bildireceği ve bunların üye yapılarak 12 Ocak tarihinde kongrede oy kullanabilecekleri belirtilmişti. Ancak bilinmeyen nedenle bu isimlerin kulübe verilmediği iddia edildi. Bunun tam tersi olarak kulübe verilmesine rağmen üye yapılmadığı da iddialar arasında yer alıyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında hakim kararından önce üye listelerinin kulübe verilmiş olunması halinde şu anda kongrenin önünde bir engel kalmayacağı belirtilirken, şimdi bir üye bile yapılamayacağı gerçeği, her şeyin kilitlenmesine yol açtı. Bu konuda edinilen bilgilere göre, üyelerin yapılmayışının ardında bazı hesapların yattığı ve bu nedenle kongrenin şimdi iptal aşamasına geldiği iddia ediliyor.

BİLAL ÇEKER ÇEKİLEBİLİR

Tüm bu gelişmeler ışığında kendi yönetimine alacağı isimlerin üye olmayışı yüzünden mevcut üye listesindeki kişilerden bazılarıyla ancak seçime gitmek zorunda kalacağı belirtilen Bilal Çeker’in, geri adım atarak başkan adaylığından çekilebileceği iddia ediliyor.

Bilal Çeker’in yönetime alacağı isimlerin hepsinin iş adamı ve sanayi olması ve kulübe maddi olarak para desteğinde bulunacak olmaları gerçeği, şimdi Çeker’i zor durumda bıraktı. Edinilen bilgiye göre, Bilal Çeker’in önünde ya mevcut üyelerle kongreye gitme ihtimali, ya 12 Ocak’taki kongrenin iptal edilerek başka bir tarihte kongre kararı alınmasıyla birlikte üye yapılacak isimlerle yönetim oluşturma teşebbüsünde bulunacağı ifade edildi. Tüm bunlar olmadığı takdirde Bilal Çeker’in başkan adaylığından çekilebileceği de ileri sürülen iddialar arasında er alıyor.

KIZIL GÖREVİ BIRAKMAK İSTEMİYOR MU ?

Bu arada bu gelişmelere karşın ileri sürülen bir iddia ise, İbrahim kızıl’ın yönetimi bırakmak istemeyişi ve son zamanlarda bunun için çeşitli mazeretler yarattığı noktasına ulaşıyor. Önceki gün kendisinin alacağı olduğunu söylediği 10 milyon 600 bin TL’nin kongre öncesi ödenmesini isteyen Kızıl’ın, yıllardır kulübe üye yapmayışı, son olarak Bilal Çeker’in listesinde yer alacak isimleri üye yapma konusunda askıya aldığı iddiaları, yönetimi bırakmak istemediği şeklinde yorumlanıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK

Tüm bu gelişmeler ışığında Gaziantepspor’da 12 Ocak’ta kongre yapılması imkansız hale geliyor. Bugün veya yarın yeni oluşumun acilen toplanarak karar vermesi gereken Gaziantepspor’un geleceği konusunda nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor. Mevcut üye listesiyle kongrenin yapılması halinde ise, ya İbrahim Kızıl veya başka bir isim liste çıkaracak, ya da kongre iptal edilecek. Bu konudaki gelişmelerin sonucu merakla bekleniyor..