Suriyeli mülteciler tarafından ‘suya zehir katıldığı’ iddiaları şehirde paniğe neden oldu. Başkan Fatma Şahin artan tedirginlik üzerine açıklama yaptı ve Gaziantep şebeke suyuna zehir katıldığı dedikoduları dolaşıma sokularak kargaşa yaratmak hedeflenmektedir’ dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Suriyeli mülteciler tarafından Gaziantep şebeke suyuna zehir katıldığı iddialarına yanıt verdi.

İşte Şahin'in o açıklamaları:

"Bu sabahtan bu yana şehrimizde birileri yeni bir panik ve gerginlik yaratmak amacıyla dedikodular yayarak, şehrimizde geçici olarak barınan misafirlerimize yönelik kışkırtmaya gitmektedirler.
Gaziantep şebeke suyuna zehir katıldığı dedikoduları dolaşıma sokularak kargaşa yaratmak hedeflenmektedir.

GASKİ DE AÇIKLADI

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) konuyla ilgili saçma dedikoduların asılsız olduğunu bildirir bir açıklama yaptı. Ayrıntılı bir şekilde okumanızı ve hemşehrilerimin sağduyularını koruyarak, kendilerini geri dönülmez yanlışlara sevk etmeye çalışan bir takım kişilerin oyunlarına gelmemelerini rica ediyorum."

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

"Sabah saatleri itibariyle Gaziantep içme suyuna zehir atıldığı yönünde bazı dedikodular üretilmiş olup, haber merkezlerimize de bu yönde bilgiler ulaşmıştır. Gaziantep içme suyu Hacıbaba Arıtma Tesisleri'nde arıtılarak şebekeye verilmekte olup, bugün itibariyle çeşitli noktalardan alınan numunelerde de her hangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. Gaziantep içme suyu şebekesindeki sular, insani tüketim amaçlı içme suyu standardına uygun olup, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile içebilecekleri bir sudur. Gaziantep İçme Suyu Terfi Merkezleri, depoları ve arıtma tesisleri ve şebekesi Genel Müdürlüğümüz kontrolü altında olup, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

RAHATLIKLA İÇİN

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyuna zehir atıldığı iddiaları üzerine çeşitli noktalardan alınana numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirterek, vatandaşların şebeke suyunu gönül rahatlığı ile içebilecekleri kaydedildi. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sabah saatleri itibariyle Gaziantep içme suyuna zehir atıldığı yönünde bazı dedikoduların üretildiği, bu yönde bilgilerin de haber merkezine ulaştığı kaydedildi. Gaziantep içme suyunun Hacıbaba Arıtma Tesisleri'nde arıtılarak şebekeye verilmekte olduğu kaydedilen açıklamada, "Bugün itibariyle çeşitli noktalardan alınan numunelerde de her hangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır" denildi. Gaziantep içme suyu şebekesindeki suların, insani tüketim amaçlı içme suyu standardına uygun olduğu kaydedilirken, "Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile içebilecekleri bir sudur. Gaziantep İçme Suyu Terfi Merkezleri, depoları ve arıtma tesisleri ve şebekesi Genel Müdürlüğümüz kontrolü altında olup, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine arz ederiz" ifadeleri kullanıldı.

ONLARCA KİŞİ HASTANEYE GİTTİ

Gaziantep'te gün içerisinde içme suyuna zehir katıldı dedikodusunun ardından psikolojik olarak kendilerini rahatsız hisseden onlarca kişi hastanelere gitti. Kentteki hastanelerin acil servislerine başvuran onlarca kişinin yapılan kontrollerinde herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığı saptandı. Doktorlar psikolojik olarak zehirlendiği düşüncesine kapılarak acil servise gelen vatandaşları, yapılan kontrollerinin ardından olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek evlerine gönderdi. Yetkililerin halen sosyal medya hesaplarından sık sık dedikoduya inanılmamasına yönelik çağrılarını sürdürürken, acil servise gelen vatandaşlar ise suya zehir katıldığının konuşulduğunu belirterek, 'Suya zehir katıldığını duyunca su içmemeye başladık. Neredeyse herkes birbirini telefonla su içmemeleri için uyarıyordu. Su içen ve kendisini iyi hissetmeyen yakınlarımızı hastaneye getirdik, ama herhangi bir sağlık sorunları bulunmadığı ortaya çıktı. Bizi böylesine tedirgin eden dedikoduyu ortaya çıkaran ve yayanları kınıyoruz' dedi.