CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram ve il Başkanı Mehmet Gökdağ Gazetemizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'ye seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Akif Ekici, huzurlu bir seçim ortamı için Fatma Şahin'e seslenerek, "Vatandaş ve bizler Sayın Şahin'in Bülbülzade'yi karargah olarak kullanmasından rahatsızlık duyuyoruz, o işten vazgeçsin. Bülbülzade kamuya ayrılmış bir yer. Bölge insanı rahatsız oluyor" dedi.

*Akif Ekici, Şahin'e çevre kirliliği yaratmamak için bayrak asmama önerisinde bulundu. Ekici, "Bizde astık, ama çevre kirliliği. Ben sizin aracılığınızla davet ediyorum, biraraya gelelim karar verelim kaldıralım. Hiç kimse bayrak asmasın. Benim bayrağım çok asıldı diye bana çok oy mu verecekler? Çevre kirliliğini ortadan kaldırmamız lazım" dedi.

ÖN SEÇİM ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, belediye meclis üyesi adaylarının ön seçimle belirlendiğini ve parti içi demokrasinin en güzel şekilde işlediği bir seçim geçirdiklerini belirterek, "Ön seçim bir şölen şeklinde geçti. partililerimizde çok yoğun ilgi gösterdi. çıkan sonucun herkese hayırlı olmasını istiyorum. Bizim adaylarımız için önemli olan 9 Şubat değil, hepimiz 30 Mart'a kilitlendik. Yüzde 80 üzerinde katılım oldu" dedi.

KÖYLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ DOLAŞTIK

Akif Ekici de, seçim çalışmaları ile ilgili konuşarak, "26 Aralık'ta çalışmalara başladık o günden bugüne çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Tabi bizim öncelikli örgütümüzün içerisinde belediye meclis üyeliği için bir seçim vardı. belediye meclis üyesi aday adayları bu işe kilitlenmişti. Biz o yüzden köylere ve ilçelere ağırlık verdik. Çevre köylerde çok yoğun bir çalışma temposu sergiledik. Bu arada mahalleleride ihmal etmiyoruz. Tamamlamadık ama, köylerin büyük bölümünü dolaşmış olduk" dedi.

100 KİŞİYLE MAHALLELERE GİRECEĞİZ

Örgüt olarak seçim çalışmalarıyla ilgili yeni bir karar aldıklarını belirten Akif Ekici, "Nüfusumuz 1 milyon 850 bin. Yaklaşık 1 milyon 100 bin seçmene ulaşmamız, hitap etmemiz gerekiyor. Kadın Kollarımız, gençlik kollarımız birebir çalıştı. Ama biz bunu böyle yapmak yerine aldığımız son kararla, saat 09:00'dan başlamak üzere bütün şehri birebir dolaşacağız. Nasıl yapacağız saat 09:00'da bizim koordinasyon merkezinde toplanacağız ve Şehitkamil Şehitkamil'e, Şahinbey Şahinbey'e yönelecek. Şahinbey'de Perilikaya, Serinevler Mahallesinden başlamak üzere, 100 kişiyle mahalleye gireceğiz, ilk sokaktan çalışmalara başlayacağız, kapı kapı, ev ev, dükkan dükkan dolaşacağız. Saat 17:00'ye kadar çalıştıktan sonra yemek ve dinlenme molası verilececek. Saat 19:00'da ise bu kez ev ziyaretleri başlayacak. Bunu 42 gün boyuca sürdüreceğiz" diye konuştu.

TOKALAŞMADIK İNSAN BIRAKMAYACAĞIZ

Aynı çalışmayı Şehitkamil'de ise Zeytinli mahallesinden başlatacaklarını ifade eden Ekici şunları söyledi: "Günlük 4 mahalle hedefledik. Birde kendimizi ölçmüş olacağız. Merhaba, nasılsınız diye geçme değil, birebir insanlarla gençlik kollarımız, kadın kollarımız gönüllü grupları hep beraber gideceğiz. Bütün şehri bu şekilde dolaşacağız. Kadın kolları gençlik kolları bir yerde değil toplu olarak çalışacağız. Aday arkadaşlarımızın herbiri bir yere dağılacak, mahallelerde ev toplantısı yapacağız. Tek hedefimiz şu; partili olmayan, bugüne kadar CHP'ye oy vermemiş insanların evinde toplantılar yapmak. İl Başkanı ile zaman içerisinde taşra ilçeleri de aralarda dolaşacağız. Merkez caddelerde nasılsın iyimisin demeyi bırakıyoruz. Kale altı, Suburcu, Gaziler, pasajlar, Karşıyaka, Atatürk Bulvarını önümüzdeki günlerde gezeceğiz. Esas yapacağımız şu. Kenar semtlerde çalınmadık kapı, tokalaşmadık insan bırakmayacağız. En sağlıklısıda bu. Pazar yerlerini de gezeceğiz."

DEVLETİN ARAÇLARI KULLANILIYOR

Bülbülzade konusunda bölge halkından şikayetler geldiğini dile getiren Ekici şunları söyledi: "Bu zihniyet hiçbir şeyi ayıp görmüyor, hiçbir şeyi kuraldışı görmüyor. Mesala Cumartesi günü bir açılış yapacaklar. Taşeron işçilerin hepsine şu saatte şuraya geleceksiniz diyorlar, ayıp şeyler bunlara gerek yok. Kapının önünde 800 kişi görünse ne olur 2 bin kişi görülse ne olur? Bunlar iyi şeyler değil. Devletin araçları kullanılıyor. Kahvelipınar mahallesinde zabıta, benim resimlerim için dükkan sahibine bunları indireceksin, burası siyaset bürosu mu demiş. zabıta. O da indirmem demiş, zabıta ceza yazarım demiş. Bende indir dedim. Bunlar hoş şeyler değil, bunlar olmasın istiyoruz. Biz zaten Fatma Şahin'i ziyarete gitmemizin nedeni buydu. Biz istedikki Gaziantep huzurlu bir seçim dönemi geçirsin. Zaten insanlar gergin, ekonomik sıkıntılar içinde yaşıyorlar birde biz germeyelim. Biz görevimizi yapalım, propagandamızı yapalım, söyleyelim, birbirimizle sataşmayalım, haksız işler yanlış işler yapmayalım."

BÜLBÜLZADE'Yİ KARARGAH OLARAK KULLANMASIN

Bülbülzade'nin belediyenin vatandaşlar için tahsis ettiği bir alan olduğunun altını çizen Ekici, "Ben gider oraya tek başıma otururum ama o gergin ortamı yaratmak istemiyorum. İnsanların huzurunu bozmak için değil biz insanlara huzur vermek için geliyoruz. Gülmeyen Gazianteplinin yüzünü güldürmek için geliyoruz. Hoş bir şey değil, Bülbülzade kamunun kullanımına açılmış bir yerse orayı gidip katletmek hoş bir şey değil. Sayın Şahin'e çağrıda bulunuyorum. Sizin aracılığınızla duyarlı olmaya çağırıyorum. Gaziantep gergin, huzursuz bir huzursuzluk da biz yaratmayalım. Biz seçim ortamını huzurlu geçirmeye gayret edelim onun içinde özellikle Fatma Şahin Hanımefendi'yi de huzurlu davranmaya davet ediyorum. Oradaki işi biran önce bıraksın, bülbülzade kamuya ayrılmış bir yer. bölge insanı rahatsız oluyor, bizler rahatsız oluyoruz o işten vazgeçsin. Karargah olarak kullanmasın" şeklinde konuştu.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRALIM

Çevre kirliliği yaratmamak için Şahin'e çağrıda bulunan Ekici, "Bayrakları çok anlamlı görmüyorum. Bizde astık, ama çevre kirliliği. Ben sizin aracılığınızla davet ediyorum, biraraya gelelim karar verelim kaldıralım. Hiç kimse bayrak asmasın. Benim bayrağım çok asıldı diye bana çok oy mu verecekler? Devleti soyanların imkanı geniş. Devleti soyarsanız para boldur bol bol soygun parasyla bayrak asarsınız ben onlarla yarışamam. Ama çevre kirliliğini ortadan kaldırmamız lazım" dedi.

ŞAHİN'LE KARŞI KARŞIYA GELELİM

Fatma Şahin'i tartışmaya davet eden Ekici, "Karşı karşıya gelelim projelerimizi anlatalım. Gaziantepli bizi dinlesin. Çok önemli STK'lar var onlar bu işe öncülük etsin. Gaziantepli bizi dinlesin. Gaziantep'in 5 yılını biz temsil edeceğiz. Yapacaklarımızı anlatalım. Buyursun diyorum. Antepli dinlesin ve kararını versin" dedi.

06 PLAKALI ARAÇ İHBARLARI GELİYOR

Öte yandan kendilerine bazı ihbarlarında geldiğini söyleyen Ekici, "Müzenin yanında 60 civarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 06 plakalı bakanlık arabalarının olduğu söyleniyor. Bunu vatandaş ihbar ediyor. Bunu araştıracağız. Bunlar hoş şeyler değil. Bunlarla seçim kazanılmaz" dedi.

Meral KINACILAR