TÜRKONFED ve Londra Borsası işbirliği yaptı. Londra Borsası’nın yenilikçi küçük ve orta ölçekli firmalara destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında, Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED, London Stock Exchange Group’la işbirliği yaptı. London Stock Exchange Group, yenilikçi küçük ve ortak ölçekli firmaların büyümelerine destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında TÜRKONFED ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile birlikte ELITE programına dâhil olan Türkiye'den ilk dört firma, 14 Temmuz 2016 tarihinde LondraBorsası'nda diğer uluslararası şirketlerle birlikte borsanın açılışına katıldı. Güvenlik, bilişim, online satış ve otomobil parçaları üreticiliği alanlarında faaliyet gösteren, Türkiye'den dört firma, Londra Borsası'nın düzenlediği ELITE programına katılan ilk Türk firmaları oldu.

“KOBİ’LERİN KAPASİTELERİ ARTACAK”

TÜRKONFED ve London Stock Exchange Group arasında imzalanan ortaklı anlaşması ile Türk KOBİ’lerinin iş kapasitelerini artıracağını ve çalışma alanlarına genişleteceğini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "ELITE programının Türkiye'de uygulamaya alınması çerçevesinde London Stock Exchange Group ile ortaklığımızı büyük memnuniyetle açıklıyoruz. ELITE, küresel ortaklar ve dış uzmanların deneyimlerinden yararlanarak şirketlerinin büyümesini tasarlamak ve yönetmek için Türk KOBİ'lerine bir fırsat sunacak. ELITE'nin üst düzey yatırımcılar, tedarikçiler ve paydaşlardan oluşan ağı Türk KOBİ'lerinin iş kapasitelerini artırma ve çalışma alanlarını genişletmelerini sağlayacak. Türkiye genelinde TÜRKONFED üyeleri adına bu yeni ortaklığı memnuniyetle karşılıyoruz ve gelecekte başka işbirliklerine girmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi. BÜLTEN