Şahinbey Belediye Meciisinde dün sürpriz bir gelişme oldu. CHP’li meclis üyeleri Belediyelerin ortak yayın platformu adı altında yerel televizyonlara usulsüz ödemeler yapıldığını iddia ederek Sayıştaya gideceklerini söyledi. CHP’li meclis üyeleri, Sayıştay Başkanlığı'na başvurarak, Şehitkamil ve Şahinbey belediyelerinin temsil, ağırlama giderleri ve tören giderleri yönergesine aykırı olarak yerel televizyonlarda ortak yayın adı altında ödenen bedellerin belediye giderleri arasında sayılmadığından, belediye başkanlarından tazmini hususunda gerekli işlemin yapılmasını talep edecek.

İŞLEM YAPILSIN

CHP Şehitkamil ve Şahinbey belediyesinde faaliyet raporu görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyeleri, Pazartesi günü bu konuyla ilgili hem Sayıştay Başkanlığına hem de Kaymakamlıklara başvuracak. CHP'li Meclis üyesi Zeynel Güçyetmez, Şahinbey Belediyesi'nde 5 TV ve 2 Radyo'dan oluşan ortak yayına 950 Bin TL, Şehitkamil'de 942 Bin TL ödenmesinin belediye giderleri arasında sayılmadığından, belediye başkanlarından tanzimi hususunda gerekli işlemin yapılmasını talep edeceklerini belirtti.

ÖDEME MÜMKÜN DEĞİL

CHP grubu tarafından Şehitkamil Belediyesi'nin ardından konu dün de Şahinbey Belediye meclis gündemine getirildi. Meclis toplantısında söz alan Yılmaz Kireç, "Belediye faaliyetlerinin tanıtımı için reklam ve TV'lere internet sitelerine belediye bütçesinden ödeme yapılmaz. Harcamalar neye göre yapılır. Temsil ağırlama ve tören temsil giderleri yönergesine göre mahalli idareler genel müdürlüğünün 09.02.2012 tarih 4060 sayılı genelgesine göre, Sayıştay 1. dairesinin 15.06.2010 tarih ve 210 sayılı kararı derki belediye başkanının görüntü ve konuşmalarının bulunduğu program ve tanıtım yapan TV'lere belediye hizmet tanıtım yahut ilan gideri altında ödeme yapılmasının mümkün olmadığına karar verilmiştir" diye konuştu. Meral KINACILAR