İBRAHİMLİ'DEN ULAŞIM NİYE AKSIYOR

İbrahimli'de oturan vatandaşların saatlerce otobüs bekledikleri yönündeki şikayetlerini sorduğumuz Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılınç, "İbrahimli'de sanıldığının aksine otobüs sayısı az değil. Hatta fazla bile. Ancak sorun belediye otobüslerinin ayrı, mavi otobüslerin ayrı güzergahta hizmet vermesi. Eğer belediye ortak saat uygulaması yaparsa sorun çözülür. o zaman 10 dakikada bir otobüs geliyorsa, bu 5 dakikaya düşer" dedi.

TEKLİF ETTİK

Mavi otobüslerden İbrahimli'ye 7 tane otobüsün hizmet verdiğini, belediye otobüsünün sayısının da bundan az olmadığını, 8 otobüsün çalıştığını söyleyen Ahmet Kılınç, "İbrahimli'ye belediyenin otobüsü var, raylı sistem var. Düztepe ve Yavuzlar dolmuşları çalışıyor. Ancak burada sorun şu. Biz belediyeye şöyle dedik. Bizim de, sizin araçlarınız ayrı saatte ayrı güzergahta çalışıyorlar. 15 arabalık saat yapalım. O zaman iki araba arası 5 dakikaya düşer dedik. Kabul etmediler" diye konuştu.

OTOBÜS DAHA SIK GELİR

Ortak saatle vatandaşın çilesinin de sona ereceğini söyleyen Kılınç, "İbrahimli güzergahı genişletilmeli, güzergah tek olmalı. Bölgede çalışan tüm araçlar, bir güzergahta çalışmalı. Saatlerinin aynı yapılmasıyla sorun çözülür. O zaman otobüsler daha sık gelir. Otobüs arası 10 dakika yerine 5 dakikaya düşer" dedi. Meral KINACILAR