Şahinbey ve Şehitkamil'in aksine büyükşehir meclisinde denetim komisyonuna CHP'li meclis üyesi alınması, meclis kulislerinde en çok konuşulan ve tartışılan konu oldu. Belediyelere yakın kaynaklar, Şahinbey ve Şehitkamil belediye başkanlarının büyükşehirde denetim komisyonuna CHP'li üye alınmasına tepki gösterdikleri, hatta buna karşılık olarak da meclis toplantısına katılmadıkları öne sürüldü.

ORTAK KARAR MI ALINDI

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi'nde denetim komisyonuna CHP'den üye alınmadı. Buna karşılık büyükşehirde CHP li üye alındı.İşte bundan sonra iki ilçe zor durumda kaldı. Bu gelişme daha önce yapıldığı ileri sürülen anlaşmanın ortaya çıkmasına neden oldu. Meclis kulislerinde büyükşehirde de önce CHP'li üye alınmaması yönünde grup kararı alındığı, ancak son anda Fatma Şahin'in direktifiyle grup kararının değiştirilerek CHP'li bir üyenin de komisyona alındığı öne sürüldü.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI TEPKİ GÖSTERDİ Mİ?

Meclis kulislerinde grup toplantısında Fatma Şahin'in komisyona CHP'li bir üyenin de alınmasını istemesinin ilçe belediye başkanlarının tepkisine neden olduğu, "Biz almadık, sizlerde almayın" diyerek grup kararına karşı çıktıkları öğrenildi.

Büyükşehir'de beş kişilik denetim komisyonuna AK Parti'den Nurettin Zirek, Nihat Aydıngüler, Mehmet Kesik, Alparslan Gökçek, CHP'den ise Mahmut Demirel seçildi. Meral KINACILAR