Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğiyle, Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. (TÜYAP) ve Teknik Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘’Ortadoğu Tekstil Makinaları Fuarı (OTM 2014)’’, yarın açılıyor. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarda, Türkiye’nin yanı sıra 30 ülkeden 560 firma yer alacak.

KAPSAMLI FUAR

İplik, dokuma, örgü, boya, baskı-terbiye ve konfeksiyon makinalarının en yeni modelleri ve ürünleri fuarda sergilenecek. Perşembe günü saat 12.00’de açılış töreni yapılacak fuar, 19 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, tekstil ve konfeksiyon üretiminde kullanılan teknolojilerin sergilendiği kapsamlı bir fuarın Gaziantep’te düzenlenmesinin ülkemiz ve bölgemiz adına önemli olduğunu belirtti.

GAZİANTEP TÜRKİYE'NİN İKİ KATI BÜYÜYOR

Gaziantep’in, ekonominin lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna ve her zaman Türkiye’nin iki katı büyüdüğüne dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:‘’Dolayısıyla bu kadar kapsamlı bir fuara ve uluslararası katılımcılara ev sahipliği yapmak için de en uygun yerdir. Gerek altyapısı ve fuar alanımız, gerekse konaklama ve turizm kapasitesiyle şehrimiz, fuara gelen yerli ve yabancı konuklarımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktır. Ulaşım imkanlarının kolay olması, sürekli uçak seferlerinin bulunması da fuarın katılımcı ve ziyaretçileri için büyük bir avantajdır.’’

1740'DA MARSİLYA'YA KUMAŞ GÖNDERMİŞİZ

Gaziantep’in sanayisiyle ve yatırımlarıyla da dikkat çektiğini, özellikle tekstilin bu şehirde atalarından dedelerinden kalan ve sürekli büyüyerek gelişen en önemli sektör olduğunu vurgulayan Konukoğlu, ‘’Gaziantep tarihi İpekyolu üzerinde yer alıyor. Bu nedenle dünya ile ticareti çok eskilere dayanıyor. 1740'lı yıllardaki kayıtlara bakıldığında Marsilya’ya Gaziantep’ten ithal edilen kumaş kayıtları görülür’’ dedi.

EYLÜL'DE İHRACAT REKORU KIRDIK

İhracattaki başarılarından bahsederken Konukoğlu, en fazla ihracat yapan altıncı şehir konumunda bulunan Gaziantep’in bu yıl Eylül ayında tarihi rekor kırdığını ve yüzde 12,9 artışla 622,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini anımsattı.

FUARI DESTEKLİYORUZ

Konukoğlu, OTM Fuarı’na herkesi davet ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:‘’Başta halı ve nonwoven üretimi olmak üzere, tekstil sektöründe bu kadar çok yatırımın bulunduğu bir şehir olarak, Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden gelen 560 firmayı, bu firmaların yüzlerce yetkilisini ve fuarı ziyaret edecek binlerce sektör mensubunu en iyi şekilde ağırlamaktan memnun olacağız. OTM Fuarı’nı GSO olarak tüm üyelerimizle destekliyoruz.’’ Bülten