Koçer:Gaziantep bu fuarla önemli bir mesaj verdi

Konukoğlu:Makinalarımızı kendimiz üretelim

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) işbirliğiyle, TÜYAP Fuarcılık ve Teknik Fuarcılık tarafından Gaziantep’te ilk kez düzenlenen ‘’Ortadoğu Tekstil Makinaları Fuarı (OTM 2014)’’, Ortadoğu Fuar Merkezinde törenle açıldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, konuşmasında, fuara ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Gaziantep’e dünyanın her tarafından 560 şirketi getirdikleri için TÜYAP ve Teknik Fuarcılık şirketlerine teşekkür etti. Tekstil sektörünün en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden birisi olduklarına vurgu yapan Konukoğlu, ‘’Gaziantep’te tekstil makinası üreticilerimiz bugüne kadar dünya markası olması gerekirken bunu başaramadılar, ama bundan sonra da bu konuda elimizden gelen her desteği vermeye hazırız’’ dedi.

Türk sanayicisi ve mühendislerinin yerli makina yapacak bilgiye ve beceriye sahip olduğunu ‘’Bir firma cesaret edip yaptığı takdirde devamı mutlaka gelecektir’’ sözleriyle dile getiren Konukoğlu, şunları söyledi:

‘’Buna güvenmek, hepimiz bunun arkasında durmak zorundayız. Tekstil firmalarını ve tekstil makinacılarını birlikte proje üretmeye davet ediyorum. Gaziantep’ten Ocak-Temmuz 2014 döneminde tekstil sektörü yatırım tutarı 915 milyon TL olan 47 adet yatırım teşvik belgesi aldı. Bunu fırsata çevirelim, makinalarımızı biz üretelim. Elbirliği ile yaparsak bu işi başarırız.’’

MİLLETVEKİLİ KOÇER: ‘’GAZİANTEP, ÖNEMLİ BİR MESAJ VERİYOR’’

Gaziantep’in yine bir ilke imza attığını belirten Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de konuşmasında, Ortadoğu Tekstil Makinaları Fuarı dolayısıyla Gaziantep’te otellerin ve uçakların dolduğuna dikkati çekti.

‘’Türkiye’de son günlerde bir yandan kaos bir yandan sokak olayları konuşulurken Gaziantep’ten farklı bir mesaj çıkıyor’’ diyen Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bugün tarihi bir buluşma gerçekleşiyor. Yıllar sonra hayalimiz olan, TÜYAP Fuarcılık ile GSO yeni bir işbirliğine başlıyor. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim. Gaziantep yaşanan her olayda kendine yeni bir yön bulmuş, Türkiye’ye yeni mesaj üretmiş bir şehirdir. Böylesine güçlü bir fuara açmakla Gaziantep Türkiye’ye önemli bir mesaj veriyor; ‘Ben üretiyorum, ihracat yapıyorum, istihdam yaratıyorum diyor. Ortak yaşam kültürüne değer veriyorum diyor. Bu şehirde herkes birlik beraberlik, kardeşlik içinde huzur şehri olmaya devam edecek’ mesajı çıkıyor. Bende bunu yürekten destekliyorum.’’

‘’Taşeron provokatörlerle şehrin algısını başka yöne çekmek isteyenlere en büyük cevabı bu fuar verdi’’ diyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’in kalkınma yolunda çalışmaya devam edeceğini söyledi. İşadamlarının rekabeti yönetmesi için ellerine güçlendirmek, bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak gerektiğini belirten Şahin, ‘’Hepimize düşen kendi görev alanında en iyisini yapmak. Gazi şehrimiz, Ortadoğu’nun üretim ve lojistik merkezi olduğu gibi fuar merkezi de olacaktır. Bunun güçlü altyapısını oluşturacağız. Helva yapak için unum, yağın en kalitelisi bizde var. Bu gücümüzü birleştireceğiz. Yetişmiş insan gücüne sahibiz, bu nedenle geleceğimiz daha aydınlık olacak. 2023 hedeflerine en yakın şehir biziz’’ diye konuştu.

‘’GAZİANTEP DOĞRU ADRES’’

‘’Gaziantep, OTM Fuarı’nı düzenlemek için doğru adresti’’ diyen TÜYAP Fuarcılık Anadolu Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise ipliğinden boyasına, halısından konfeksiyona kadar çok çeşitli ürün yelpazesinin tek çatı altında toplandığını belirtti.

Fuar sayesinde uçak seferlerinin ve Gaziantep’te otellerin dolu olduğunun atını çizen Ersözlü, ‘’Buradaki sektör buluşması, teknoloji şovu hem iç-dış satışları artıracak hem de sektöre moral verecek. Şu anda 30 ülkeden 560 firma temsil ediliyor. Türkiye’nin en önemli imalatçıları, en önemli ithalatçıları, dünya devleri, en önemli markaları bu fuarda yerini aldı’’ dedi.

Tekstil Makina ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) Başkanı Adil Nalbant da dünya makine sanayinin hacminin 3 trilyon dolar ve tekstil makinasının 25 milyar dolar olduğunu belirtti. Tekstil makinalarının Türkiye için çok önemli olduğunu, dünyada üçüncü büyük tekstil makine alıcısı olduğumuzu bildiren Nalbant, Türkiye’nin petrolden sonra en büyük ithalat kaleminin makina ithalatı olduğuna dikkat çekerken, ülkemizin geleceği için yerli makina üretimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Törene, Vali Erdal Ata, Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Necip Güney de katıldı. Konuşmaların ardından protokol, açılış kurdelesini keserek stantları dolaştı. OTM Fuarı, 19 Ekim tarihine kadar açık olacak. İHA