Gaziantepspor'un geçtiğimiz sezon başında Brezilya'dan transfer ettiği Abuda'nın, Adana Demirspor'la anlaştığı iddia edildi. Bu sezon oynadığı futbolla taraftarın memnun olmadığı isimlerden olan 27 yaşındaki sambacıya, Gaziantepspor'un kulüp bul çağrısı yaptığı bildirildi. Menajeri aracılığıyla Türkiye Liglerindeki diğer takımlarla görüşen Abuda'nın, PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a imza atma aşamasına geldiği öğrenildi.

Gaziantepsporla bir yıl daha kontratı bulunan Abuda için kırmızı-siyahlı yöneticilerin bonservisinde kolaylık gösterebilecekleri öğrenilirken, onlarda Adana Demirspor transferine yeşil ışık yaktılar.

ORTA SAHAYA TAKVİYE OLACAK

Abuda'nın da takımdan ayrılacak olmasından dolayı Gaziantepspor'da orta sahadaki futbolcu sayısı da bire inmiş olacak. Kırmızı-siyahlılarda Abdulkadir Kayalı'nın yanına en az 3 takviye daha yapılacağı öğrenilirken, bunlardan ikisinin yabancı olacağı bildirildi.

İŞTE ABUDA'NIN GAZİANTEPSPOR PERFORMANSI

Sambacı Abuda, bu sezon kırmızı-siyahlı forma altında 36 resmi karşılaşmada forma giydi. Bu karşılaşmalarda sadece 1 kez gol sevinci yaşayan 27 yaşındaki futbolcu, sezonu asist yapamadan da tamamladı. Süper Lig'de 5 kez sarı kart gören Abuda, kupada ise 2 müsabakada sarı kart gördü ve sezonu kırmızı kart görmeden kapatan isimlerden oldu.