Mehmet Şahin Kastul tarafından kurulan Orpim Mutfak, geçtiğimiz yıllarda Pınar Mobilya ile yaptığı ortaklıkla gücüne güç kattı. Mehmet Şahin Kastul, en büyük vizyonunun Mobilyada en son teknoloji ve insan üzerine yatırım yapmak olduğunu belirtirken, en büyük gururunun ise ortağı olan ve aynı zamanda GİMOB Derneği Başkanı Ayşe Pınar Tümüklü'nün sektöre girmesine vesile olması olduğunu belirtti.

orpm1.jpgİLKLERİN FİRMASI

Mehmet Şahin Kastul, firmanın hazır mutfak, banyo, mobilya ve iç dekorasyon konusunda hizmet verdiğini, 1978 Yılında ilk Mobilya Atölyesini Kurduğunu, 1984 yılında sıcak pres Makinasını, 1985 Yılında ilk Kaplama ve Kesme, Dikme Makinasını Gaziantep'e getirdiğini söyledi. 1991 yılında Mutfak Bayiliği ile Mutfak Sektörüne girdiğini anlatan Kastul, "1992 yılında ilk Hazır Mutfak fabrikasını Kurduk. Aynı anda Gaziantep'e ilk Membran (Balon Pres) ve Laminat Makinasını getirip Gaziantep'te hazır mutfağı başlattık. 1994 Yılında ilk Laminat Parkeyi Almanya'dan getirerek sektöre öncülük ettik. 1997 Yılında ilk Cnc Ahşap Makinasını Gaziantep'e getirdik. 2003 Yılında yine ilk Robotlu Boya sistemini getirdik. O süreçten beri üretim yapmaktayız" dedi.

BU KENTTEN MOBİLYA MARKALARI ÇIKMALI


Mobilya sektörünün en büyük açığının olgunlaşmış bir markanın olmaması olduğunun altını çizen Kastul, Gaziantep'in mobilyada hakettiği yere gelmesi için GİMOB Derneği'nin yoğun gayret gösterdiğini belirtti. Kastul, "Bununla ilgili başta dernek başkanı Ayşe Pınar Tümüklü ve Yönetim Kurulu olarak Oğuzeli Mobilya Kentini bitirip, Gaziantep'te çok iyi Mobilya Markalarının çıkması için çaba göstereceğiz. Benim en büyük Vizyonum hep Mobilyada en son teknoloji ve insan üzerine yatırım yapmaktır" dedi.

mut.jpg


İYİ Kİ VESİLE OLMUŞUM


2006 Yılında yine bir ilke imza atarak, Gaziantep 'te üretimde çalışan bayan Mühendis olan Ayşe Pınar Tümüklü'nün sektöre girmesine vesile olduğunu söyleyen Kastul, "İyi ki olmuşum, kendisi sektörümüzün önünü açma konusunda büyük çaba vermektedir. Gaziantep'in Mobilyada bir yere gelmesi için, bunlarla ilgili okulların açılması için, biz sektörün temsilcilerine büyük pay düşmektedir. Geçmişte Oda Başkanlarımız ne yazık ki Mobilya Sektörünü yeteri kadar tanıtamamışlar. GİMOB Derneğimiz 3 Yıldır bu konuda gerekli çalışmaları yapmaktadır" diye konuştu.

MESLEKTAŞLARIMIZLA EL ELE VERDİK

Ayşe Pınar Tümüklü ise, mobilya sektörüne Şahin Kastul sayesinde girdiğini belirterek "benim en büyük hedefim başarı ve ileriye yürümektir.. O sektör için dayanışma, birleşme dahil ne gerekiyorsa yapılır ve başarıya ulaşılır. Gaziantep olarak Mobilya sektörünü hakettiği yere taşımak için tüm meslektaşlarımızla el ele verdik. Kendi firmamız olarak kaliteyi birinci planda tutarak, güven tesis ediyoruz. Şahin bey bu sektörün beyin takımından birisi, onunla birlikte çalışmaktan çok mutluyum"dedi.

or.jpg

BU RÖPORTAJ 19 YIL ÖNCE 19 MAYIS 1998 YILINDA YAPILMIŞTI


Gaziantep 27 Gazetesi olarak, Orpim Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin Kastul ile bundan tam 19 yıl önce, yine bir 19 Mayıs günü röportaj yapmıştık. Kastul, firmanın üretim konuları, hedefleri ve sorunlarıyla ilgili Gazetemize özel röportaj vermişti. "Ot Bitmez Keklik Ötmez Sözüne Son verdik" başlığıyla yayınlanan röportajın üzerinden tam 19 yıl geçti. Kastul, yine bir 19 Mayıs günü, Gazetemize geçmişten bu güne yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.