Milli Eğitim Müdürlüğünce temizlikte ve beslenmede örnek seçilen okullara sertifika verildi. Beyaz Bayrak Projesi ve Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında tertiplenen sertifika töreni, Mahalli Hizmet içi Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Temizlik ve hijyende örnek kabul edilen okullara "Beyaz Bayrak" sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamda başarı gösteren okullara da "Beslenme Dostu Okul" sertifikası verildi. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, ilde bin 100 okuldan 109'unun beyaz bayrak aldığını söyledi. Beyaz bayrağın iki yılda bir verildiğini belirten Yanmaz, "109 okula beyaz bayrak verdik ama inşallah artarak devam eder. Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında da 3 okula sertifika vereceğiz" dedi.

300 HİZMETLİ ALINDI

Yanmaz, 300 hizmetli aldıklarına dikkati çekerek, "Temizliğin olmadığı yerde eğitim olmaz. Eğer okulunuz yaşanılırsa, hijyenikse öğrenci daha çok vakit geçirmek isteyecektir. Aksi halde öğrenci de öğretmen de kaçmak isteyecektir" diye konuştu. İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi de temizlik konusunda eğitim almış, sağlıklı nesiller yetiştirmek istediklerini belirtti. Öğrencilerin hijyenik ortamlarda eğitim alması için uğraştıklarını kaydeden Tanrıverdi, "Amacımız temizlik ve hijyenin yanı sıra bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek. Bedensel ve fiziksel gelişimi tamamlanmış bireyler yetiştirmek" ifadelerini kullandı. AA