Büyükşehir Belediyesinn, Örnek Sanayi Sitesindeki Cami arsasını önce ticari alana çevirdiği, ardından ihale ile burayı 2 milyon 750 bin TL'ye sattığı haberi bomba etkisi yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretinde yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu'nun 10 bin metrekarelik kısmına cami yapılmasını istemesi gündemdeki yerini korurken, Büyükşehir Belediyesinin şaşırtan bir uygulamaya imza atması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Örnek Sanayi Sitesinde 2.720,09 metrekarelik cami alanını önce ticari alana çeviren büyükşehir belediyesi, daha sonra da bu arsayı ihaleyle sattı. Cumhurbaşkanının stadın yerine bile cami yapılmasını söylerken, Büyükşehir Belediyesi'nin hem de ihtiyaç olan bir yerde cami yerini satması örnek sanayide faaliyet gösteren firmaların tepkisine neden oldu. Öte yandan dün öğleden sonra Büyükşehir'de yapılan ihalede, bu arsayı 2.750.00 TL veren Sağlamcılar Orman Ürünleri İnşaat Tekstil Sanayi kazandı.

ÖRNEK SANAYİCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Örnek Sanayi Sitesi esnafı, sanayinin tamamına hitap edebilecek bir cami alanının ticari alana çevrilerek satılmasından üzüntü duyduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı camiye bu kadar önem verirken, yerel yöneticilerin cami yerlerini satmaları bize tuhaf geldi. Biz cami olarak ayrılan bir alanın satılmasından rahatsız olduk. Müslüman bir toplumuz. Burada 90'ın üzerinde işyeri var. Üstelik buradaki iş yerleri küçük sanayi gibi değil. Organizedeki işyerlerinden küçük, ancak küçük sanayideki işyerlerinden büyük, KOBİ niteliğinde. Bazı işyerlerinde 200'ün üzerinde kişi çalışıyor" dediler.

BURADA CAMİYE İHTİYAÇ VAR

Bu kadar iş yerinin ve istihdamın olduğu Örnek Sanayi Sitesi'nde bir tek caminin olmadığını, üstelik cami olarak ayrılan yerin ise satıldığını belirten firmalar, "Cami alanımızı imar tadilatı yaparak ticari alana çevirdiler, sonra da ihaleyle satışa çıkarıp sattılar. Burayı zamanında planlayan şehir plancıları ihtiyaç olur diye cami yeri koymuşlar. Bugün gerçekten burada cami ihtiyacı var. Bu insanlar namaz kılmak için hava güzel olursa yürüyerek küçük sanayi sitesindeki camiye gidiyorlar" diye konuştular.

İHALEYİ SAĞLAMCILAR KAZANDI

Umut Mahallesinde 4901, Parsel 2'de kayıtlı 2.720,09 metrekarelik taşınmazın ihalesini 2.750 TL veren Sağlamcılar Orman Ürünleri İnşaat Tekstil Sanayi kazandı. Büyükşehir Belediyesi Encümeninde, M.Durdu Yetkinşekerci başkanlığında yapılan İhaleye, Yükseller Kimya Metal Oto Sanayi, Detay Bağlantı, Sağlamcılar Orman Ürünleri İnşaat Tekstil Sanayi katıldı. Çekişmeli geçen ihalede taşınmaz 1.632.054 TL üzerinden ihaleye çıkarıldı. Sağlamcılar Orman Ürünleri İnşaat Tekstil Sanayi, 2.750 TL vererek ihaleyi kazandı. Karar komisyondan geçtikten sonra netlik kazanacak.