Şahinbey Belediyesi , "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına" adlı projeyle 20 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürecek. Projenin protokolü Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz tarafından valilik makamında imzalandı. Yerlikaya, Türkiye'ye örnek bir projeye imza attıklarını söyledi.

20 BİN ÖĞRENCİ GİDECEK

Şahinbey Belediyesinin daha önce 22 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürdüğünü anımsatan Yerlikaya, "Dünyada emsali olmayan bir zaferin yaşandığı yerleri görmek, ecdadımızın ruhlarına dua okumak için böyle bir proje gerçekleştirildi. Proje, şehrimizde teveccüh görünce Şahinbey Belediyemiz 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale'ye götürme kararı aldı. Sosyal belediyeciliğe örnek en güzel imzalardan birisini attık" dedi.

HERKES GÖRMELİ

Tahmazoğlu da yaklaşık 250 bin şehidin bulunduğu Çanakkale'yi her Türk vatandaşının mutlaka görmesi gerektiğini vurguladı.Geçen 2 yıl da 22 bin öğrenciyi Türkiye'de ilk olarak uçakla günü birlik Çanakkale'ye götürdüklerini hatırlatan Tahmazoğlu, "Projeyi ilerleyen yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Gençlerimizi oraya götürüp şehitlerimize dua okutmak istiyoruz. Eceabat Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzalayacağız. Bu protokolle şehirler ve belediyeler arası kardeşliğimizi de pekiştirmiş olacağız" diye konuştu.

NİSAN AYINDA BAŞLAYACAK

Nisan ayında başlayacak ve yaklaşık 4 ay sürecek proje kapsamında, lise son sınıfta okuyan 20 bin öğrenci günü birlik uçakla Çanakkale'ye götürülecek. AA