Emniyet müdürlüğü Topluk Destek Polislik Şube ekipleri,kent genelinde gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve iş imkanı sağlanması yönündeki çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Küsget, sanayi sitesinde bulunan MEKSA Vakfı Eğitim Merkezini ziyaret ederek, kursiyerlerin eğitim gördüğü alanları tek tek gezerek yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı.

Kursiyerlerin büyük çabalarla ortaya çıkardıkları eserleri inceleyen İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kursiyerlere yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunu anlatıp, kursiyerlere nasihattalarda bulunarak çeşitli hediyeler verdi.Kursiyerler burada ürettikleri ürünleri sergileyerek, ürünler hakkında bilgi verdi. Kendilerine verilen emeğin karşılıksız kalmadığını, büyük bir onur ve gururunu yaşayarak kendilerine uzatılan elin kıymetini bildiklerini belirten kursiyerler, ileride kendileri gibi olan arkadaşlarına rol model olacakları için mutluluk duyduklarını ifade ederek, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer'e sonsuz teşekkür ettiler.

KURSLAR DÜZENLİYORLAR

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde İŞKUR İl Müdürlüğü, Gaziantep Esnaf Ve Sanatklararı Odaları Birliği, Milli Eğitim Müdürlüğü MEKSA Vakfı ortaklığında gerçekleştirilen "Mesleğim Var Geleceğim Güvende Projesi 2" ile göçle gelen maddi imkanları kısıtlı vatandaşların eğitim ve öğretimden mahrum kalan 18-30 yaş grubunda bulunan gençleri topluma kazandırmak amacıyla mesleki kurslar düzenleyerek gençlerin meslek sahibi olmaları ve bu vesile ile ileride topluma faydalı, çevresindekilere örnek olacak birer birey olmalarının sağlanması hedefliyor.

KAYNAKÇILIK KURSU ALIYORLAR

Alınan bilgiye göre, 11.12.2013'de başlamış olup 2014 yılı Mayıs ayına kadar devam edecek olan kursta şuan 20 kursiyer kaynakçılık kursu alıyor. Kursiyerlerin meslek kursları almasının yanı sıra halı saha futbol maçları, piknik organizasyonları ve Rum Kalesi Sosyal ve Kültürel geziler gibi sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenleniyor.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT