Son yıllarda şehrimizde üst üste açılan Sankopark, M1 Tepe, Forum, Prime Mall, Uğur Plaza gibi AVM’leri biliyoruz hepimiz. Önceleri insanların alışveriş için Gaziler, Mütercim Asım, Arvad Pazarı, Söylemez, Belediye, Büyük Pasaj gibi yerler, tercih etmesi şimdi yerini AVMlere bırakmış durumda. Önceleri sokak sokak alış veriş yapılırken şimdi hepsi tek çatı altında kolaylıkla bulunabilen bir yapı ile insanların hizmetine sunulmuş. Bana sorarsanız ikisinin de hayatımızda yeri ve önemi büyük.

AVMlerin şehre sadece alış veriş konusunda değil her alanda hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira eğlence, yemek, alışveriş gibi farklı konseptleri bir araya toplayıp bir çekim merkezi halindeki AVMlerin sadece insanların para harcama yönlerine hitap eder hale gelmeside doğru değildir.

Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama açılan hiçbir AVM de bir Tiyatro salonu ya da bir kültür Merkezi yok maalesef. Sadece Sankoparkda bulunan Sanko sanat galerisi var, dönem dönem dünyanın en ünlü ressamlarının eserlerinin sergilendiği muhteşem bir merkez. Ancak bu kadarı nüfusu 2 milyona dayanmış bir şehre yetmez.

Düşünsenize, bu Avm’lerde birer tiyatro salonu olsa ve Çeled Uşaglar olarak her hafta sonu o salonlarda oyunlarımızı sergilesek, başka özel tiyatrolar da oyunlarını sergileseler, sürekli sanatsal faaliyetler yaşansa şehrimizde iyi olmaz mı sizce de?. Mevcut sinema salonlarından bir tanesinin tiyatro salonu haline getirilmesi hiçte zor olmasa gerek. Bu konuyla ilgili kısa zamanda AVM yetkilileriyle bizzat temasa geçip bu konularla ilgili neler yapılabilir istişare edeceğiz inşallah.

Zaten bazı AVM yetkilileri ile dönem dönem ortak çalışmalar yapmaktayız ancak daha çok ses getirecek ve kalıcı olacak projeler üretmeye başlamamızın zamanı geldi diye düşünüyorum. Bizler bu şehrin her alanda kalkınması ve ses getirmesi için herz aman göreve hazırız.

İnsanların sadece paralarını çekme yerine onlara bir kültür ve sanat hizmeti de sunabilirse AVMler ozaman hayata dair katkısı var denilebilir. Hatta AVM’lerde dönem dönem hediye olarak verilen lüx arabaların parasıyla tam donanımlı tiyatro salonu yapılabilir rahatlıkla.

Haydi dostlar, ‘’Her AVM’ye bir kültür merkezi’’ sloganıyla yola çıkıp bu projeyi gerçekleştirelim. Bizler üzerimize düşen maddi manevi her türlü göreve hazırız, peki ya siz?

Antep Aşkı ile kalın.