Geçtiğimiz sezon Gaziantepspor forması ile 18 maça çıkmasına rağmen kendisi açısından tam anlamıyla iyi bir sezon geçiremediğini belirten Orhan, kendisine herhangi bir transfer teklifi gelmediğini söyledi. Orhan ''Benim açımdan iyi bir sezon olmadı. Sezon boyunca sakatlıkla boğuştum. Gerek sezon başı gerekse sezon içinde yaşadığım sakatlıklar beni çok yıprattı. Daha fazla maç oynayabilirdim. Ama kısmet olmadı. Zaman zaman hocamızın kararlarının da bunda etkisi oldu.'' dedi. Son haftalarda adı sıkça Trabzonspor ile anılan Gaziantepsporlu Orhan Gülle, transferi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "kimseden resmi teklif almadım" diyerek noktayı koydu.

ÜÇ AMELİYAT GEÇİRDİM

Gaziantepspor formasıyla ilk yıllarda Tolunay Kafkas ile iyi performans sergilediğini belirten Orhan, ''İlk geldiğim dönemde Tolunay Kafkas hocamızla beraber iyi bir ivme yakaladığımı düşünüyorum. A Milli Takım kadrosunda davet edilmem ile bunun meyvesini almıştım. Fakat daha sonraki dönemde geçirdiğim 3 ameliyat ve yaşadığım uzun süreli sakatlıklar birçok maçta görev almamı engelledi. Gerekli şansı almak diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çalışmanın karşılığından her şey elde edilir. Genç oyuncuyken Gaziantepspor'a geldim. Oynayarak tecrübe kazandım ve bu dönemde yeterli şansı bulamadığımı düşünüyorum. Çalışmamın karşılığının verilmediği birçok dönem oldu. Bunun için üzülüyorum ama isyan etmiyorum. Her zaman çalışmalı ve önüne bakmalısın. Umarım önümüzdeki yıllarda her şey çok daha iyi olur.'' dedi.

DAHA FAZLA ŞANS VERİLMEDİ

Geçen sezon 3 teknik direktör ile çalışmasına rağmen en iyi performansı Sergen Yalçın ile yakaladığını belirten Orhan, ''Bülent Uygun döneminde neredeyse hep sakattım. Bu çok üzücü ve ağır bir olaydı. Bir türlü istediğim formu yakalayamadım. Bu sezon Sergen Yalçın döneminde, iyi maçlar oynadığımı düşünüyorum. Daha fazla şans verilseydi, daha iyi işler yapabilirdim. Fakat yeterli krediyi elde edemediğiniz zaman bu tip şeyler futbolda mümkün. Tahsin Tam döneminde, 1 dakika bile görev almadım. Söylenecek bir şey bulamıyorum. Futbolda her zaman çalışmak zorundasın. Kendine güveneceksin, çalışacaksın. Allah her daim bir kapı açacaktır.'' dedi.

ÖZGÜVENİM YÜKSEK

Orhan Gülle'nin eksi ve artı yönleri nelerdir? sorusuna içtenlikle cevap veren Orhan, ''Oyun içinde istediğim topları alamadığım zaman demoralize olabiliyorum. Duygusal bir yapım vardı ama artık yok. Temponun daha da yukarılara çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ön libero oyuncusundan fazla gol atması beklenmez ama ben skor anlamında düşük olduğumu, daha çok atağa çıkmam gerektiğini düşünüyorum. Teknik ve taktik açıdan iyi yönlerim var. Orta saha oyuncusunda olması gereken özelliklerin bende olduğu kanısındayım. Bunları geliştirmem gerekiyor. Özgüvenimin yüksek olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

ŞUT ATMAM İYİ ÖZELLİĞİM

Uzaktan attığı etkili vuruşları ile de tanınanın Orhan, ''Uzaktan sert ve isabetli şut atmak benim iyi bir özelliğim. Bunun için ekstra idmanlar yaparak çalışıyorum. Sert vurmak önemli ama isabet oranını arttırdığımızda, sizin de değeriniz artıyor.'' dedi.

KEŞKE ALTYAPIDA SİSTEM OLSA

Türkiye'de altyapının Avrupa futboluna göre çok geride kaldığını belirten Orhan, ''Türkiye'de altyapı sistemi olduğunu düşünmüyorum. Yeteneği ve çabasıyla bir yerlere gelen genç oyuncular var. Ben bunu net olarak yaşadım ve onlarca da örneğini verebilirim. Keşke bir sistem olsa. Türk futbolunun önünde kimse duramaz o zaman. Bizler 17-18 yaşlarında İspanya, Almanya gibi takımları yenerken neden üst seviyede bunu yapamıyoruz?'' dedi.

''Trabzonspor'dan teklif''

Yeni sezonda başta Trabzonspor başta olmak üzere, birçok takımın transfer listesinde adının geçtiği haberlerine açıklık getiren Orhan, ''Yeni sezon için hakkımda çıkan haberleri medyadan takip ediyorum. Şuan ne Trabzonspor'dan ne de bir başka takımdan resmi bir teklif almadım.'' dedi.

Ekrem Konur/Özel Haber