Gaziantepspor, Torku Konyaspor karşısında teslim olan bir oyun anlayışı dışına çıkamadı. Daha ilk dakikada rakibin attığı gol maçın tamamına yayıldı. Kaleci Karce bir yedi ama net kurtarışlarının sayısı oldukça fazlaydı. İkinci gole izin vermezken, taraftarın gönlüne efsane olarak ismini yazdırmaya devam etti. İkinci yarının başında kale arkasına asılan büyük pankartta Karceye olan sevgi ve güvenin de adeta özetiydi.

Gaziantepspor son haftalarda iyi bir çıkış yakalamıştı ancak golcüsünün olmayışı ve de hücumda etkili olamaması rakibin işini oldukça kolaylaştırıyor. Konyaspor karşısında da iyice sırıttı. Konyaspor maça hızlı başladı. İlk üç dakika içinde savunmamızı bunalttı ve golüde bulup oyunu kontrolüne alıp istediğini sahaya yansıttı. Çabuk, seri ve takım birliği içinde oynadılar. Kendini fazla riske etmeden galibiyeti alıp döndü. Konya taktik ve sistem olarak daha üstündü kısaca Aykut Kocaman ve öğrencileri işi biliyor.

Gaziantepspor üstün olamadığı maçın sonlarında rakip savunmayı bunalttı, savunmalarına zor anlar yaşattı. Dirençli olan rakip inanarak çıktığı sahadan galibiyeti kaptı. Mutlu Topçu ikinci yarıda Muhammet ve İlhanı oyuna aldı, yinede oyunda değişen bir şey olmadı ve yanlış değişiklikler takıma olumlu yansımadı. İlhanın kaçırdığı iki net gol pozisyonu vardı ki aklımız almadı. Futbolcularımız, Konya karşısında oldukça formsuz olurken, Mutlu Topçuda formsuz ve çaresiz maçı izledi. Taktik olarak da hamleler yapamadı. “Nasıl olsa rahatız” düşüncesi içine girilmiş. Gaziantepspor için işte tehlike şimdi kapıda. Bir takımı yıkan, iç düşman budur. Bu ortamdan kurtulamazsa sancılı günler devam eder. Mutlu Hoca hakemlerden şikayet etti ama maçı etkileyecek bir yönetim gösterdiklerini düşünmüyorum. Hakeme gelene kadar sahada onun yaptığı yanlışlara bir bakması gerekir.

CİDDİYE ALMIYOR MUSUNUZ?

Yazık… Bu kadar aşırı bütçeye, aşırı transferlere rağmen Büyükşehir Belediyespor kan kaybetmeye devam ediyor. Dün de deplasmanda ligin iyi top oynayan Boluspor karşısında gol atamadan, rakibin hediyesiyle beraberliği alırken futbol adına da tat vermedi. Ne hikmetse bir parlıyor, bir sönüyor Büyükşehir... Bir türlü istikrarı sezon başından bu yana tutturamadı. Haftalık başarılara endeksli bir takım görüntüsü içine girdi. Play-off yolundaki rakiplerimiz maçlarını kazanırken, ekibimiz özellikle deplasmanda bir bir gidiyor. Teknik kadromuz ve futbolcular bu işin hala ciddiyetinin farkında değiller galiba. Dün de mutlaka kazanması gereken bir maçta, yine futbol adına doğru işler yapamayıp bu kadronun daha iyi işlenilse başarılı olacağını söyleyenlerdenim. Ama bu rehberle play-offa kalırsak büyük başarı sayarız. Dün de galibiyeti hak edecek bir oyun yoktu.