CHP'nin seçim başarısızlığını bu kez de CHP'nin Şahinbey eski İlçe Başkanı Av. Deniz Kurtoğlu ile konuştuk. Av. Kurtoğlu, seçimlerde başarısız olunduğunu, başarı kriterinin ise seçim kazanmak olduğunu belirterek, "İl, ilçe yönetimleri bir an önce örgütü toplamalı ve bundan sonra yapılacaklar ile ilgili bir yol haritası ortak akılla belirlenmeli" dedi.

YOL HARİTASI BELİRLENMELİ

Gerek seçim öncesi gerekse adayların tesbiti sürecinde birtakım yanlışlıklar yapıldığını, ancak şimdi zamanı geri çevirmenin mümkün olmadığını belirterek, "Örgüt toplantısı mı, danışma kurulu mu olur hatalar gözden geçirimeli ve bir yol haritası çıkartılmalı. CHP'nin geleneğindede bu var zaten. Daha önceki dönemlerde seçimden önce örgüt toplantısı yapılır, danışma kurulu toplanır, yol haritası örgütle beraber belirlenirdi. Şimdi de bu yapılmalı. Örgüt toplantısı yapılmalı, eksiklikler tesbit edilmeli, örgütün talepleri doğrultusunda yol haritası çizilmeli. Şu anda da örgütün sesine kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

BAŞARININ TEK KRİTERİ SEÇİM KAZANMAK

CHP'nin Gaziantep'te Türkiye ortalamasının da altında oy aldığını, seçmen sayısı artmasına rağmen hem oy oranının hem de alınan oy sayısının düştüğünü ifade eden Deniz Kurtoğlu, "Benim için başarının tek kriteri vardır kazanmaktır. Ben oy oranlarıyla uğraşmam, yüzde 30 da alsan, yüzde 20'de alsan kaybetmişsin başarısızsın. Benim için başarının kriteri seçim kazanmaktır. Fakat bunlara rağmen hala daha oyumuzu artırdık, başarılıyız demek doğru değil. Bir siyasetçinin kazanmaktan başka bir kriteri olmaz. Beçim kazanırsan başarılısın. Oy oranınız ister 10 artsın, ister 10 düşsün, bunlar önemli değil. Ben oy oranlarıyla ve kişilerle ilgilenmem" dedi.

GENEL MERKEZ İYİ ÇALIŞTI

Genel merkezin kendini sorgulayıp, yol haritasını çizeceğini dile getiren Kurtoğlu, "CHP genel merkezi bu seçimlerde olağanüstü efor sarfetti, gerçekten iyi bir çalışma yaptılar. Ancak yerelde birtakım aksaklıklar oldu. İl, ilçe başkanları elinden geldiğince katkı sunmaya çalıştı ama demekki buymuş. Ben il, ilçe başkanlarından örgütü toplayıp, 'elimizden geleni yaptık, eksikliklerimizde var, ancak çalışmaları sandığa yansıtamadık, bu saatten sonra biz örgütün emrindeyiz, örgüt yol haritamızı çizsin' demesi gerekiyor. Olan olmuştur, yanlışlar yapılmıştır, oturur tartışırsın. Parti içinde kırmadan dökmeden, birlik bütünlük içerisinde yol haritası çizilmeli. Örgüt ne derse o doğrultuda bir yürüyüş, bir vizyon konulmalı. Kesinlikle Ahmet gitsin, Mehmet gelsin olayı değil" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇİM VAR

CHP'nin halkla, örgütle barışması gerektiğini dile getiren Kurtoğlu, "Adı üzerinde halkın partisi ama, alınan sonuçlar ve oy ortada. Demekki bir yerde bir yanlışlık var. Ben sorumlu aramıyorum, ben de dahil olmak üzere bu başarısızlıkta herkesin payı vardır. Oturup nerede hata yapıldığı, tartışmanın açılması gerekiyor. Bireysel hesaplar olmamalı. Önümüzde iki seçim var" dedi. İmza kampanyasını değerlendiren Kurtoğlu, imzaya da gerek kalmaksınız il,ilçe başkanlarının bir an önce örgütü toplaması ve örgütün kendi içinde tartışarak bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyledi. Kadın ve gençlerin bu seçimlerde önemli bir çalışma ve performans sergilediğini dile getiren Kurtoğlu, "Kadın ve gençlerimiz bu seçimde olağanüstü bir efor sarfetti. Seçimin en çok çalışanı gençlik ve kadın kollarıdır. Özverili çalıştılar, neredeyse günlük 3-4 saat uyku ile çalıştılar" dedi. Meral KINACILAR