Mayıs ayında seçimini yapacak olan Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda adayları çalışmalarını sürdürüyor.. 5 grubun yarışacağı seçimde İki dönem oda başkanlığı yapan ve yeni dönemde Aktif Gurubun adayı Mehmet Nabioğlu ekibiyle birlikte sahada çalışıyor. Nabioğlu, "Eski yüzler olmayacak, genç dinamik üyelerimiz tecrübeyle buluşarak önemli çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum. Bu anlamda Aktif Genç Gurubumuz var. 150’ye yakın genç arkadaşlarımız bu gurupta çalışmalarını sürdürüyorlar. Şunu açıkça ifade etmem gerekir, bu 150 kişilik genç arkadaşlarımızın yüzde 10 bize oy verir vermez. Her ne olursa olsun genç ve dinamik yönetimlerin çalışmaları sürdürmesinden yanayız” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Nabioğlu, bir yönetimden hizmet, eğitim ve temsil üçgeninin beklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, hedefimiz, “Ötekileştirmenin olmadığı, sağduyunun hâkim olduğu, siyasetin değil, meslek siyasetinin cari olduğu; eğitimde ve temsilde üye menfaattarının korunduğu, haksız rekabet ve meslektaşlarımızın sıkıntılarını çözecek, sorunlara çözüm arayacak bir oda yapılandırmasını yeniden tesis etmektir” dedi.

ÖRGÜTLÜ YAPI ÖNEMLİ

Nabioğlu, “Meslek yasamızın 26.yılında mesleki sorunlarımızı da asgari düzeylere çekebilme noktasında, sorunun değil, çözümün bir parçası olmak için kadromuzla yeniden aday oldum. Yaşam kaynağımız olan mesleğimizin mesleki kayıpların yeniden kazanılması ve bekleyen sorunlarımızın çözümünün ortak akıl, katılımcı ve örgütlü yapıyla çözülebileceğine inanıyoruz. Sorunların çözümüne yönelik daha AKTİF çaba sergilemek, ülke yararı bakımından bu güçlü insan kaynağını meslek içerisinde tutmanın yollarını mutlaka bulmak gerekmektedir. Meslek örgütleri, mesleğin ve paydaşlarının sorunlarına çözüm üretmek için vardır” diye konuştu.

MESLEĞİMİZİ SEVİYORUZ

Mesleki olarak fazla hata yapma lükslerinin olmadığına da değinen Nabioğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Hata yapma, göz ardı etme, disiplinsizlik, eylemlerinin karşılığında büyük zararlar doğuracağı, çok ince bir çizgide duruyoruz. Bu ince çizgide yapmış olduğumuz ve yapacağımız bir hata bize çok büyük zararlar açacak mesleği icra ediyoruz. Her geçen gün artan iş yükü muhasebeci meslek mensuplarımızı iyice bunaltmış, bazı işler artık angarya niteliğine bürünmüştür. Amacımız; birlikte, beraber, yasalar çerçevesinde vereceğimiz mücadele ile Bu yığılan sorunları çözeceğiz. Ülkemizi seviyoruz, Mesleğimizi seviyoruz. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine Ulaşması için tüm gayretimizle çalışacağız.” HABER MERKEZİ