Çin’den başlayarak Orta Asya’dan geçip Anadolu’yu katederek Avrupa’ya uzanan tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan han ve kervansaraylar arasında ortak iş birliğini sağlamak üzere hazırlanan proje kapsamında ilk imzalar bugün Şirehan Otel’de düzenlenecek törenle atılacak.

Tarihi İpek Yolunun yeniden hayat bulması yönünde başlatılan çalışmalar kapsamında Türkiye’ye gelen Dünya Vatandaşlar Örgütü Başkanı Young Hoon Kwaak, ayağının tozuyla gittiği Şirehan Otel’te projenin mimarı Tahir Tekin Öztan’la görüştü. Kwaak, “Türkiye için olduğu kadar dünya içinde tarihi bir gün yaşanacak. Pazartesi günü yapılacak olan imza töreninin ardından İpek Yolu yeniden hayat bulacak” dedi.

ÖRGÜT BAŞKANI GELDİ

Organizasyonun hayat bulması yönünde çabalarıyla dikkat çeken ve defalarca Türkiye’ye gelerek birçok etkinlikle görev alan Dünya Vatandaşlar Örgütü Başkanı Young Hoon Kwaak program kapsamında Türkiye’ye geldi. Ayağının tozu ile projenin Türkiye’deki en önemli ayağı olan Şirehan Otel’e giden Kwaak burada Tahir Tekin Öztan’la görüşerek onu kutladı. Böyle bir projeyi kendisine Tahir Tekin Öztan’ın geçen yıl sunduğunu ifade eden Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon Kwaak, “Sadece Gaziantep için değil, Türkiye ve dünya içinde tarihi bir dönüm noktasındayız. İpek Yolunda tarih yeniden yazılacak. Bugün düzenlenecek olan imza töreniyle Gaziantep tarihi bir dönüm noktasının yaşanacağı bu güne ve sahipliği yapacak" diye konuştu.

TARİHİ BİR RÜYA

Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon Kwaak’la geçen yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen 7. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu etkinliklerinde Şirehan Otelde konakladığı sırada tanıştıklarını ifade eden Tahir Tekin Öztan “Young Hoon Kwaak bu güne kadar tanıdığım en sıra dışı insanlardan birisi. İnsanlık tarihi için önemli adımlar atıyor. 24 Şubat Gaziantep ve Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağı tarihi bir gün olacaktır” dedi. Tarihi İpekyolu Üzerinde bulunan kervansaray ve hanlarla ilgili koordinasyonun sağlanacağı protokol töreninin bugün günü Şirehan Otel’de gerçekleştirileceği de açıklandı.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT